Uçaklara bir haller oluyor

Turizm&Seyahat
Alınan bilgilere göre, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan sabah 06.35’te kalkan OHY010 sefer sayılı Onur Air’e ait uçak, normal koşullarda saat 08:05’te Adana Havalimanı’na...
EMOJİLE

Alınan bilgilere göre, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan sabah 06.35’te kalkan OHY010 sefer sayılı Onur Air’e ait uçak, normal koşullarda saat 08:05’te Adana Havalimanı’na inmesi gerekiyordu. Ancak, uçağın Gaziantep’e indiği bilgisi vatandaşları korkuttu. Adana Havalimanı’nda söz konusu uçakla gelmesi gereken eşi Hatice Yılmaz’ı bekleyen Fatih Yılmaz, kendisi gibi tüm yolcu yakınlarının bu beklenmedik gelişme dolayısıyla meraklandığını, ancak ilgili firmadan tatmin edici bilgi alamadığını savundu.

PERSONELİN BİLE BİLGİSİ YOK

Gaziantep Havalimanı’na inen uçakla ilgili Adana Havalimanı’ndaki Onur Air temsilcisinin bile bilgisi olmadığını iddia eden Yılmaz, "Uçağın Gaziantep’e indiğini yolcu konumundaki eşimin araması ile öğrendim. Sonrasında tekrardan Onur Air bürosuna gittim. ‘Sis nedeni ile gecikeceğini’ söylediler. Bunun bilgi panolarına neden yansımadığını sordum. Bilgilerinin olmadığını ifade ettiler." dedi. Aldığı çelişkili bilgiler üzerine İstanbul Atatürk Havalimanı kule ve iniş birimi ile görüştüğünü anlatan Yılmaz, buranın da kendisine uçağın 08:08 gibi Adana Havalimanı’na indiği bilgisini verdiğini açıkladı. Atatürk Havalimanı’ndaki kule görevlilerine ‘uçağın Adana’ya değil de Gaziantep’e indiğini’ söylediğini dile getiren Yılmaz, yetkililerden ‘haberimiz yok’ cevabını aldığını iddia etti. Yılmaz, olayla ilgili şunları söyledi: "Sonrasında 212 663 23 00 nolu Onur Air Genel Müdürlüğünü aradım. Ancak dördüncü kez beni müşteri hizmetleri numarası olan 444 66 87  nolu telefona aktardılar. İlgililere ‘Uçak piyasada yok ve bundan kimsenin haberi yok. Lütfen yetkiliyi bağlayın eğer bir daha aktarmazsanız hakkınızda yasal işlem başlatacağım.’ dedim. Bu defasında düzgün konuşan bir bayana aktardılar. Görevli bayana ‘uçağın Gaziantep’e konusunda kimsenin bilgisinin olmamasının garip olup olmadığını sordum. Haklı olduğumu belirtti. Ama haklılığım bir şey ifade etmiyor. Panoda Onur Air’e ait bir harf bile yoktu.”

ONUR AIR’DAN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

Geciken uçağın saat 10.30 gibi Adana Havalimanı’na indiğini aktaran Yılmaz, yolcuların sağlığı için uçağın Gaziantep’e inmesine bir sözünün bulunmadığını; fakat kimsenin bundan haberinin olmamasına tepki gösterdi. Onur Air Müşteri Hizmetleri Uzmanı Meltem Şanlı ise konuyla ilgili uçağın yoğun sis nedeniyle Gaziantep’e indiğini ileri sürdü. Bu olumsuz durum nedeniyle yolculara gerekli bilgilerin verildiğini ve havalimanındaki panolara yansıtıldığını açıklayan Şanlı, adı geçen uçağın daha sonra arıza nedeniyle Adana’ya indiğini söyleyerek çelişkili cevaplar verdi. Şanlı, uçağın Adana’da arızasının giderilmesinin ardından İstanbul’a döndüğünü söyledi.