Turlar Neden Pahalı?

Turizm&Seyahat
Yıllardır "Yabancı turistler ülkemizde neden bizden daha uygun fiyata tatil yapıyor" sorularının cevabını oluşturan "Erken rezervasyon" sisteminin Türkiye’de de oturması...
EMOJİLE

Yıllardır "Yabancı turistler ülkemizde neden bizden daha uygun fiyata tatil yapıyor" sorularının cevabını oluşturan "Erken rezervasyon" sisteminin Türkiye’de de oturması yurtiçi turları haziran ayında da zam şampiyonu yaptı. Tüketici fiyatlarında haziranda en yüksek artış "yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli turlar"da oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre geçen ay, yurtiçi tur fiyatları yüzde 45.36 yükseldi. Her sene kapasitesi artırılan erken rezervasyonda tur şirketleri bu sene için Aralık 2010’dan itibaren yüzde 45’e varan indirim oranlarıyla rezervasyon almaya başlamış mayısta ise yüzde 25 indirimle kampanyalara sona vermişlerdi. 2010’da 1.3 milyon kişi erken rezervasyondan faydalanmıştı.

ARZ- TALEP DENGESİ DEĞİŞECEK
Bu sene komşu ülkelerden kaynaklanan taleplerin aşırı derecede artması, vizelerin kaldırılmasından kaynaklanan talep artışı ve iç pazarın erken rezervasyon sistemine alışmasının fiyatların artışındaki en önemli etkenler. Sabah’tan Dilek Taş’ın haberine göre, ayrıca arz-talep dengesi tamamen değişti. Bundan sonra bize de turizm sektörü Avrupa ülkelerindeki gibi işleyecek. Herkes erkenden tatilini alacak. Bu tarihlere kaldığında ise fiyatlar artacak.

HER SENE BÖYLE DEVAM EDECEK
TURLARIN yüzde 80 gibi önemli bir kısmı artık kasımdan itibaren erken rezervasyon döneminde satılıyor. Hazirandaki bu artış ise erken rezervasyon sisteminin artık Türkiye’de de oturmasından kaynaklanıyor. Artık sadece büyük operatörler değil tüm tur operatörleri erken rezervasyon ile satış yapıyor. Dolayısıyla da erken rezervasyon bitince otel fiyatlarıciddi artıyor. Bu artık her sene böyle devam edecek.

Haber Türk