Sıcaklar Turizmi Etkiledi

Turizm&Seyahat
İlkbaharla birlikte yoğun turist akınına uğrayan 7 bin yıllık tarihi Mardin’de aşırı sıcaklar nedeniyle turist sayısında azalma meydana geldi. Bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 500 bin turistin ziy...
EMOJİLE

İlkbaharla birlikte yoğun turist akınına uğrayan 7 bin yıllık tarihi Mardin’de aşırı sıcaklar nedeniyle turist sayısında azalma meydana geldi.
Bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 500 bin turistin ziyaret ettiği kentte aşırı sıcaklar nedeniyle turizm acentelerine başvuran turist sayısının azaldığı belirtildi. Mardin Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay, aşırı sıcaklar nedeniyle temmuz ayında turist sayısında önemli ölçüde bir azalma yaşandığına dikkat çekti.
Son yılların en sıcak mevsimi yaşandığı Mardin’de dünyanın birçok ülkesinden gelen yerli ve yabancı turistler aşırı sıcaklardan dolayı turlarına ara vermek zorunda kaldıklarını söyledi. Beliktay, "Havaların sıcak olması turistleri Mardin’e değil daha çok sahil kentlere yönlendirdi. Bu da Mardin’e gelen turist sayısında azalmalara neden oldu. Ama buna rağmen biz umudumuzu eylül ayına bağladık. Eylül ayında bütün otellerin rezervasyonlarının dolduğunu öğrendik. Bu da bizi sevindirdi. Bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 500 bine yakın yerli ve yabancı turist kentimizi ziyaret etti. İnşallah yıl sonuna kadar 1 milyon arasında turistin kentimizi ziyaret etmesini bekliyoruz. Zaten rezervasyonlar da bunu gösteriyor." dedi.
800 yıllık tarihi bulunan Artuklu Butik Otel sahibi Sabahattin Evrensel ise sıcaklarla birlikte turist sayısında da önemli ölçüde bir azalma yaşandığını belirterek, umutlarını eylül ayına bağladıklarını söyledi.
Erdoba Konağı sahibi Bülent Sümer de temmuz ayında yaşanan sıcaklar yüzünden Mardin’e gelen turist sayısında yüzde 70 oranında bir azalma olduğunu, ancak bunun kısa süreli olduğunu, önümüzdeki aydan itibaren Mardin’e yoğun bir turist akını başlayacağını kaydetti.
Turizm acenteleri, Mardin’e gelen turist sayısında yaşanan azalmayı aşırı sıcaklara bağladıklarını, turistlerin bu dönemde daha çok sahil bölgelerini tercik ettiklerine dikkat çekti.

Sabah