Turizmci Bayram Tatilini Bekliyor

Turizm&Seyahat
Türkiye’nin gözde turizm merkezleri Bodrum, Marmaris ve Fethiye’nin bulunduğu Güney Ege’deki turizmcileri daha şimdiden bayram tatili heyecanı sardı. Bölgedeki turizm işletmeleri uzu...
EMOJİLE

Türkiye’nin gözde turizm merkezleri Bodrum, Marmaris ve Fethiye’nin bulunduğu Güney Ege’deki turizmcileri daha şimdiden bayram tatili heyecanı sardı. Bölgedeki turizm işletmeleri uzun süreli bayram tatili için hazırlıklara başladı.

Marmaris’in Bodrum ve Çeşme’ye göre fazla yerli turist ağırlamadığını ifade eden ilçedeki sektör temsilcileri, bayram tatiliyle birlikte yerli turist sayısında ciddi bir artış bekliyor.
Marmaris Turizm Birliği (MARTAB) Koordinasyon Kurulu Başkanı Asım Geniş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizmciler olarak Bakanlar Kurulu’ndan bayram tatilinin 9 olarak ilan edilmesini beklediklerini söyledi.

Uzun süreli bayram tatilinin Türk halkının yanı sıra bütün turizm merkezlerini sevindireceğini dile getiren Geniş, ”Eylül, tatil için çok güzel bir ay. Ayrıca Marmaris eylül ayında çok güzel olur. İki güzelliği bir arada yaşamak isteyenler, Marmaris ve çevresini tercih ederler pişman olmazlar diye düşünüyorum” dedi.

”ERKEN REZERVASYON YAPTIRIN”

Ramazan Bayramı’nın uzun süreli olmasının konaklama sektörünün yanı sıra turizm bölgelerindeki esnafın kazanç sağlaması açısından da önemli olduğunu kaydeden Geniş, bayram tatilinde Marmaris’e geleceklerin önceden yer ayırtmamaları durumunda özellikle büyük otellerde yer bulmakta sıkıntı çekebilecekleri uyarısında bulundu.

Avrupalı turistlerin 5-6 ay öncesinden rezervasyon yaptırdıklarını hatırlatan MARTAB Koordinasyon Kurulu Başkanı Geniş, ”Türk turistler de önceden rezervasyon yaptırmayı öğrendi. Bavulunu kapıp, otel otel gezerek yer arayan yerli turist sayısı azaldı. Her hangi bir kötü sürprizle karşılaşmamak için yerli müşterilere önceden rezervasyon yaptırmasını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.
Marmaris’in son yıllara yerli turistlerin de tercih etmeye başladığını anlatan Geniş, şunları kaydetti:”Bilindiği gibi Marmaris ağırlıklı olarak yabancı turistlere yönelik hizmet veren bir turizm merkezi. Ancak son yıllarda iç piyasaya yönelik sürdürülen tanıtım çalışmaları meyvelerini verdi ve yerli turist sayısında da belirli oranda artış sağladık. Avrupa’daki ekonomik kriz dolayısıyla Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan boşluğu yerli turistlerle kapatıyoruz.”

BODRUM TURİZMCİLERİN BEKLENTİSİ

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel ise Bodrum’a yabancı turist kadar yerli turistlerinde yoğun ilgi gösterdiğini, bu nedenle Ramazan ayının başlamasıyla ilçenin bu durumdan turizm anlamında olumsuz etkilendiğini söyledi.
Ramazan ayında turist sayısındaki düşüşün bayram tatilinin uzatılmasıyla telafi edilebileceğine işaret eden Gökbel, şöyle konuştu:
”Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması konusu tartışılıyor hala. Ama biz turizmciler olarak tatilin 9 günden olmasından yanayız. Bayram tatilinin uzaması turizm sezonunun uzamasının da anlamına geliyor. Ramazan ayı nedeniyle Bodrum’a gelemeyen yada erken dönenler için uzun bayram tatili yeni bir seçenek olabilir. Bayram tatilinin uzaması durumda turizmcilerde hazırlıklarını ona göre yapacaklardır. Zaten Bodrum’da her mevsim gelecek turistleri ağırlayabilecek potansiyel mevcut.”
Bu arada turizm sektörü temsilcileri ise uzun bayram tatilinin gerçekleşmesi durumunda vatandaşların erken rezervasyon yapmaları durumunda kazançlı çıkacaklarını ifade etti. Turizmciler bayram tatilinin uzaması durumunda gelen talebe cevap verebileceklerini dile getirdiler.