19 antik kentten geçen masalsı yolculuk

Turizm&Seyahat
Antik çağda Teke Yarımadası’nda hüküm süren Likya uygarlığından bugüne ulaşan Likya Yolu‘nda yapılan masalsı yolculuk sırasında 19 antik kent ziyaret edilebiliyor. Feth...
EMOJİLE

Antik çağda Teke Yarımadası’nda hüküm süren Likya uygarlığından bugüne ulaşan Likya Yolu‘nda yapılan masalsı yolculuk sırasında 19 antik kent ziyaret edilebiliyor.

Fethiye ilçesinden başlayarak Antalya’ya uzanan, yaklaşık 540 kilometre uzunluğundaki Likya Yolu, güzergahtaki eşsiz doğal güzelliklerin yanı sıra çok sayıda antik kentin içinden veya yakınından geçmesiyle de ilgi görüyor. Tarihi yolda yürüyenler, Sdyma, Pyndai, Phellos, Apelia, Theimussa, Letoon, Xanthos, Patara, Antiphellos, Apollonia, İdyros, Simena, Myra, Limyra, Gagae, Olympos, Sura, Belos, Phaselis antik kentlerini ziyaret etme imkanı buluyor.Genellikle gruplar halinde yürüyen turistler, rehberleri eşliğinde her gün belirli bir mesafeyi katederek antik kentlere uğruyor.

“Likya” olarak adlandırılan, Türkiye’nin güney kıyısından Akdeniz’e doğru çıkıntı yapan Teke Yarımadası’ndaki patikaların işaretlenip haritalanmasıyla doğa tutkunları için oluşturulan yürüyüş yolu, “dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotasından biri” olarak kabul ediliyor. Her yıl yaklaşık 30 bin gezgin, 30 günde katedilen yolda eşsiz bir deneyim yaşıyor.

“Likya Yolu’nda Masallar Projesi”

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yürüyüş güzergahının tanıtımı için “Likya Yolu’nda Masallar” projesini başlattı.Proje kapsamında ABD, Almanya, Çin, Fransa, Finlandiya, İngiltere, İsviçre, İsveç, İspanya, İtalya, Sırbistan ve Yunanistan’dan davet edilen 20 yabancı gazeteci için özel bir tur düzenlendi.

Proje hakkında AA muhabirine bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Temurci, bakanlığın pazar ve turizm ürünü çeşitlendirilmesi kapsamında önemli çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Masallarla yürüdüler

“Likya Yolu’nda Masallar Projesi” kapsamında “masal anlatıcı” Judith Liberman, yürüyüş sırasında verilen aralarda Türk insanının misafirperverliği ve yolda olmaya dair Anadolu masallarını İngilizce anlattı.

Liberman’ın mitoloji ve geleneksel halk masallarından esinlenerek aktardığı hikayeler, yabancı gazeteciler tarafından ilgiyle dinlendi. Katılımcılar bu sayede antik Likya Yolu’nda masalsı bir yolculuk yaptı.