Güzel Sanatlar Fakültesine Nasıl Gidilir?

Mesleki Eğitim
Güzel sanatlar fakültesinin yetenekle öğrenci almaktadır. Öss’ den barajı geçmiş olmanızın yanında her üniversite alacağı öğrenciler için ham puan belirler.Ham puan şartına uyuyor iseniz ünivers...
EMOJİLE

Güzel sanatlar fakültesinin yetenekle öğrenci almaktadır. Öss’ den barajı geçmiş olmanızın yanında her üniversite alacağı öğrenciler için ham puan belirler.Ham puan şartına uyuyor iseniz üniversiteye bizzat giderek sınav tarihini öğrenirsiniz ki bu da farklılık gösterir.Sabit bir gün yoktur öyle belirlenmiş.

Yetenek sınavları da yine üniversiyete göre değişir bazıları tek aşamaı bazıları iki aşamalı yapabilirler.

İlk aşamada canlı modelden desen çizme artık her sınavda çıkan matematikteki sayılar konusu kadar sabittir.(desen çizme hele ki canlı bir modelden,iyi bir ön hazırlık çalışması gerektirir)

İkinci aşamada da Tasarım veya kompozisyon çalışması yaptırılır.
Cinnet,mutluluk,rüya gibi soyut kavramları resmetmeniz istenir…Tabi kavramlar tek başlarına değil konuları mutlaka vardır,bunlar benim aklıma gelenler.
Yada önünüze alakasız nesneler vererek bunlardan bir kompozisyon yapmanızı ve bu kompozisyonu resme aktarmanız istenebilir…

Bunlar sadece yetenekle değil çalışmaylada olabilecek şeyler.Sınav öncesinde gidilen desen kursları ciddi bir hazırlık aşamasıdır.Orda birçok teknik öğrenilir ve bunlar size okula girdikten sonra dahi faydalı olur.