Hangi üniversiteler İngilizce kursu veriyor?

Mesleki Eğitim
Üniversitelerin yabancı diller fakülteleri “yaşam boyu eğitim” ilkesiyle gerek kendi öğrencilerine gerekse kendilerini geliştirmek isteyen vatandaşlara İngilizce kurs imkanı sunuyor. On5yi...
EMOJİLE

Üniversitelerin yabancı diller fakülteleri “yaşam boyu eğitim” ilkesiyle gerek kendi öğrencilerine gerekse kendilerini geliştirmek isteyen vatandaşlara İngilizce kurs imkanı sunuyor.

On5yirmi5 olarak İngilizce kurs veren üniversiteleri sizler için derledik.

Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Genel İngilizce Kursu

Marmara Üniversitesi’nin internet sitesinde yer alan bilgilendirme şöyle;

Genel amaçlı dil öğreniminin desteklendiği programımız, uluslararası dil programları yönetmeliklerine uygun olarak 4 dil yeteneğini (okuma, yazma, dinleme, konuşma) geliştirmeye yönelik hazırlanmaktadır.  Toplam 15 Kurdan oluşur. YADYO MÜSEM bürosunda yapılan seviye tespit sınavından sonra kursiyerler aldıkları notlara göre sınıflara yerleştirilir ve ön kayıt alınır. Seviye tespit sınavları hafta içi her gün saat 9:30-10:30 ve 13:30-14:30 hafta sonu ise 9.30-10.30 arasında verilir.

PROGRAMIN AMACI

Dört beceri (dinleme, konuşma, yazma ve okuma) bir bütünlük halinde verilmektedir. Dinleme  ve okuma parçaları üzerinde çalışılırken, yazı teknikleri üzerinde durulmaktadır. Bunun yanı sıra, dilbilgisi kuralları ile desteklenen derslerimizde görsel ve işitsel ekipmanlardan yararlanılarak öğrencilerimizin dil becerilerini artırmaktır.

PROGRAMIN İÇERİĞİ

A1 Seviyesi 3 kurdur

A2 Seviyesi 2 kurdur

B1 Seviyesi 3 kurdur

B2 Seviyesi 3 kurdur

C1 Seviyesi 4 kurdur

Toplam 780 saatten oluşur.

PROGRAMIN GÜN VE SAATLERİ (GÖZTEPE)

DÖNEMLER (GÖZTEPE)

 

 

Günler

Saatler

Toplam Saat

 

Hafta İçi Akşam

Pazartesi – Salı – Perş.

19:00

21.50

Haftada

9 saat

14 Mart – 19 Nisan 2016

Hafta Sonu

Cumartesi/Pazar

9:30

13:25

Haftada

8 saat

05 Mart – 16 Nisan 2016

23-24 Nisan 2016 Resmi Tatil

 

On veya daha fazla kişiden oluşan toplu taleplerde yukarıda belirtilmiş gün ve saatlerde değişiklik yapılabilecektir.

  

PROGRAMIN GÜN VE SAATLERİ (ŞİŞLİ)

DÖNEMLER (ŞİŞLİ)

 

 

Günler

Saatler

Toplam Saat

 

Hafta İçi Akşam

Pazartesi – Salı – Perş.

19:00

21.50

Haftada

9 saat

14 Mart – 19 Nisan 2016

Hafta Sonu

Cumartesi/Pazar

9:30

13:25

Haftada

8 saat

05 Mart – 16 Nisan 2016

23-24 Nisan 2016 Resmi Tatil

 

 PROGRAMIN ÜCRETİ:

Bir kur ücreti 520 TL olup Marmara Üniversitesi mensuplarının eş ve çocuklarına, M.Ü. öğrencilerine 370 TL, öğrencilere 470 TL ve kamu çalışanlarına indirim uygulanmaktadır. İndirim oranları için lütfen MÜSEM muhasebe ile irtibata geçiniz.

 

İstanbul Üniversitesi İngilizce Kursları

İstanbul Üniversitesi’nin internet sitesinde yer alan bilgilendirme şöyle;

İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programını – CEF (The Common European Framework of Reference for Languages) esas olarak almıştır. Bu sisteme göre İngilizce, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate, Upper Intermediate ve Advanced olmak üzere 5 temel seviyeden oluşmaktadır.

Genel İngilizce eğitimlerinde bütün seviyeler 144 saatten oluşmaktadır. İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi’nde eğitim, görsel ve işitsel olmak üzere (VCD- DVD, bilgisayar, projeksiyon, sınıf içi yazılım ve internet) çağın gereksinime uygun teknik donanım ve çeşitli ek materyaller de kullanılarak desteklenmektedir.

Kişinin kendini ifade edebilmesi, yazılı ve sözlü olarak istediği gibi iletişim kurabilmesi için gerekli temel dil yeteneklerini geliştirmeye yönelik olan eğitim sistemimiz konuşma-anlama okuma- yazma alanlarında öğrenciyi başarılı hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Hafta içi kursları 15.02.2016 tarihinde başlıyor. Kurslar pazartesi, çarşamba ve perşembe günleri akşam saat 18:30 ile 21:45 arasında Tophane merkez şubemizde gerçekleşecek.

Hafta sonu kursları 13.02.2016 tarihinde başlıyor. Kurslar cumartesi ve pazar günleri sabah saat 09:30 ile 13:45 arasında Tophane merkez şubemizde gerçekleşecek.

Kayıtlar için Tophane merkez şubemize müracaat etmeniz gerekmektedir.

 

Yıldız Teknik Üniversitesi İngilizce Kursları

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin internet sitesinde yer alan bilgilendirme şöyle;

Bu program kapsamında kursiyerlere, dilin dört temel becerisi olan Dinleme (Listening), Okuma (Reading), Yazma (Writing) ve Konuşma (Speaking) becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.Kursiyerlerimize ders dışında dilin değişik becerilerini pekiştirip kullanabilecekleri öğrenmeye destek olacak takviye materyal kurumumuz deneyimli öğretim elemanları tarafından özenle hazırlanmaktadır.Genel İngilizce programı, her biri 120 ders saat olan dört kurdan oluşmaktadır. Avrupa Ortak dil kriterlerine uygun olarak tanımlanan seviyelere uygun olarak oluşturulan bu kurlar aşağıda belirtilmiştir.

KURLAR

1.Kur: A1-A2 Elementary (120 saat) Başlangıç : 20.02.2016 Bitiş : 05.06.2016

2.Kur: A2-B1 Pre-Intermediate (120 saat) Başlangıç : 20.02.2016 Bitiş : 05.06.2016

3.Kur: B1-B2 Intermediate (120 saat) Başlangıç : 20.02.2016 Bitiş : 05.06.2016

4.Kur: C1-C2 Upper Intermediate (120 saat) Başlangıç : 20.02.2016 Bitiş : 05.06.2016

GENEL İNGİLİZCE KURSLARI

KURS GÜNLERİ : HAFTA SONU (CUMARTESİ,PAZAR)

TOPLAM SÜRE VE DERS SAATİ: 15 HAFTA 120 SAAT (HAFTA SONU) 09.00 – 13.00

TOPLAM ÜCRET: 1400 TL (KDV DAHİL)

Yıldız-Sem ingilizce kursları öncesinde yapılan seviyesi tespit sınavı beşiktaş kampüs, N blokta yapılmaktadır. Sınav için bir gün öncesinden randevu almanız gerekmektedir.

http://www.sem.yildiz.edu.tr/onkayit.php

Yıldız-SEM
TEL: (212)236 41 78 – 236 85 70 – 383 70 70 (3145 – 3146 – 3147)
FAX: (212) 383 31 49

 

İstanbul Şehir Üniversitesi İngilizce Kursları

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin internet sitesinde yer alan bilgilendirme şöyle;

İstanbul Şehir Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Diller Okulu tarafından, 12 Ekim 2015 tarihinden itibaren başlamak üzere 14 hafta sürecek Genel İngilizce, TOEFL Sınavı’na Hazırlık ve YDS Sınavı’na Hazırlık kursları düzenlenecektir. Kurslar öncesinde 30 Eylül ve 1,2,3,8,9 Ekim 2015 tarihlerinde seviye tespit sınavı yapılacaktır. 

Dersler Pazartesi ve Perşembe günleri İstanbul Şehir Üniversitesi Batı Kampüsü’nde 19:00-21:50 saatleri arasında yapılacaktır. 

Genel İngilizce Kursları

Bu program İngilizce yeterliklerini geliştirmek isteyenler için mükemmel bir hazırlık kursudur. Genel İngilizce kursuna katılan öğrenciler, dört temel beceri olan dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin kazandırılması ile İngilizcelerinin hızlı bir şekilde geliştiğini gözlemleyebileceklerdir. Genel İngilizce başlığında, başlangıçta yapılacak seviye tespit sınavına göre Beginner, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate, Upper-Intermediate ve Advance olmak üzere altı kur açılacaktır. 

TOEFL Sınavı’na Hazırlık Kursu

TOEFL tüm dünyada en yaygın olarak kullanılan İngilizce yeterlilik testidir. Binlerce kolej ve üniversite TOEFL’ı öğrencilerinin ve akademik personelinin İngilizce yeterliliklerini test etmek ve değerlendirmek için kullanmaktadır Ayrıca, birçok devlet kurumu, şirket ve diğer birçok kurum da çalışanlarından TOEFL skoru talep etmektedir. Kapsamlı TOEFL kursumuz ile öğrencilerimiz TOEFL sınavında başarılı olabilmek için gerekli olan beceri ve stratejileri öğrenebileceklerdir. 

YDS Sınavı’na Hazırlık Kursu

YDS kursumuz öğrencilere bu sınavda başarılı olmaları için gerekli yetileri ve stratejileri kazandırmak için hazırlanmıştır. Kursa katılacak öğrencilerin en az orta düzeyde İngilizce bilmeleri gerekmektedir. Bu öğrencilerimiz alanında uzman hocalarımız tarafından hazırlanan YDS Sınav Hazırlık Programını takip edecektir. Bu kursun sonunda öğrencilerimizin İngilizce dil yeterlilikleri ile birlikte dilbilgisi ve kelime bilgisi ile etkin sınav stratejilerini de en üst seviyede geliştirmeleri hedeflenmektedir.

Programların Fiyatı ve Ödeme Avantajları

Toplamda 84 saat olan her bir programın fiyatı 1.600 TL+KDV(%8), 108 saat olan YDS Sınavı’na Hazırlık kursunun fiyatı 2.100 TL+KDV(%8)‘dir (Derslerde müfredatın takip edileceği kitap ek ücret talep edilmeden tarafımızdan teslim edilecektir).

Programların ücreti; Paraf (Halkbank), Bonus (Garanti, Türkiye Finans, Denizbank, TEB), Worldcard (Yapı Kredi, Vakıfbank), Advantage (HSBC),  ya da Bankasya markalı kredi kartları kullanılarak 6 taksitle yapılabilir. 

Ayrıca Garanti ve Bank Asya kredi kartı sahipleri ödeme yapmak için kampüse gelmeden Üniversitemizin Mail Order sistemi bir telefon açarak ya da e-mail göndererek ödeme yapılabilirler. Ödeme öncesi ilgili bankanın müşteri hizmetleri ile görüşerek bu konuda bilgi alabilirsiniz. 

Başvurular 

Programlara başvurular ybm@sehir.edu.tr e-mail adresine gönderilecek taleplerle alınacaktır. Ayrıca diğer tüm sorularınız için 44 44 0 34 / 9873 no’lu numaradan bize ulaşabilirsiniz.

 

ODTÜ İngilizce Kursları

ODTÜ’nün internet sitesinde yer alan bilgilendirme şöyle;

Bu program, içerik ve uygulama yönünden Yabancı Diller Yüksek Okulu Temel İngilizce Bölümü (Hazırlık) programı ile aynıdır. Bir başka deyişle, üniversitemiz dışından katılan kursiyerlere, ODTÜ de eğitim görme hakkı kazanan öğrencilerimiz ile aynı dil eğitimini alma fırsatı sunmaktadır. Kursiyerler, program öncesinde uygulanacak seviye tespit sınavının sonuçlarına göre farklı başlangıç gruplarına yerleştirilmekte ve yerleştirildikleri gruba bağlı olarak günde 4,5 ya da 6 saat yoğun dil eğitimi almaktadır.

Programın devam koşulunu yerine getiren ve program kapsamında uygulanan ölçme-değerlendirme sınavları sonucunda yıl içi başarı notu minimum %65 olan kursiyerler, başvuru ücreti ödemeksizin Haziran ayında verilen İngilizce Yeterlik Sınavına (İYS) girme hakkını kazanırlar.Yıl içi başarı notu %65 in altında olan öğrencilerin İYS sınavına katılmak için başvuru ücreti ödemeleri gerekmektedir. İYS sınavında 60 ve üzeri not alan kursiyerler yeterlik sertifikası alma hakkı kazanırken, yıl içi başarı notu en az %60 olan kursiyerlere başarı sertifikası, yıl içi başarı notu %60 ın altında olan kursiyerlere ise katılım belgesi verilir.

Detaylı bilgi için: http://www.dbe.metu.edu.tr/cert/