Siyah, tek renk dövmelerin çıkarılması, sarı kırmızı, yeşil dövmelerden daha kolay oluyor. Bu tarz dövmelerde cildin yanması vb. sorunlar ortaya çıkıyor ya da tedavi yetersiz kalıyor.
Dövmenin silinmesini etkileyen bir faktörde dövmenin derinliği. Dövme boyası ne kadar derindeyse silme işlemi o kadar zor oluyor. Çünkü dövme lazerle silindiğinden lazer ışığının etkisi derinin ne kadar altına inerse o kadar azalıyor.
Dövme sildirmede büyük rol oynayan diğer etmense dövmenin yapıldığı bölge. Örneğin yüz ve boyun bölgelerinde çalışmak daha kolay oluyor. Çünkü o bölgede yüksek enerji ile çalışılabiliyor bunun sebebi o bölgenin daha hızlı iyileşme özelliğinin bulunması. Yüz ve boyun bölgesinden uzaklaştıkça dövme sildirme işlemi dahada zor bir hal alıyor.
Yukarıda belirtildiği gibi lazerle dövme sildirme işlemi her dövmede % 100 sonuç veremeyebiliyor.
Dövme sildirme işlemi sadece lazer ile yapılmıyor. Diğer yöntemler örneğin: Zımparalama ve o bölgeyi kesip atma.
Kesip atma işlemi ufak bir dövmeniz varsa o bölgenin derisi kesilip alınıyor ve vücudunuzun başka bir yerinden deri alınıp o bölgeye yama yapılıyor. Fakat bu işlemde renk farklılıkları yaşanıyor bu yüzden büyük dövmelerde değilde örneğin tek bir harf yada ufak bir şekil olan dövmelerde genelde bu işlem uygulanıyor.
Diğer bir yöntem olan Zımparalama da ise dövme yüz, omuz gibi bölgelerde ve yüzeyselse uygulanabiliyor. Zımparalama ile dövme sildirme işlemi 1 ile 3 seferlik seanslarda tamamen yok olabiliyor. Ancak işlem sırasında kanamalar olur ve seanslar süresinde pansuman yapılması, güneşe çıkılmaması ve mikrop kapmamasına özen gösterilmesi gerekiyor.
Dövme taşınmasında hangi metot kullanılırsa kullanılsın bazı iz bırakma veya renk değişimi olma olasılığı muhtemeldir. Zamanı iyileşmesi derinin boyutunun üzerine bağlı olan değişken bir durumdur. procedureler kullanılarak dövmenin derinliği ve hastanın iyileşme süresi hesaplanabilir.. Çeşitli prosedürleri doktora danışmak hasta için en iyi olandır. Bahsedilen alan hakkında tartışılmalıdır.