Danimarka’nın Başkenti Kopenhag’daki Bella Center kongre ve sergi binasında düzenlenen Avrupa Osseoentegrasyon kongeresinde tamamiyle Türkiye’deki imkanlarla üretilen Dental İmpalant KA dünyanın en tanınmış impalant markalarının arasında yerini aldı.
Dünyanın çeşitli bölgelerinden 3 bin 500’ün üzerinde Diş doktorunun katıldığı konferansta implant tedavisinde kullanılan malzemeler tanıtıldı. Konferansta Prof. Bülent Katipoğlu’nun tasarımı Türk impalantı KA 3 ayrı sunumla impalantın yaratıcı ülkesi İsveç, Almanya, İsviçre gibi ülkelerde üretilen implantlarla eşit kalitede olduğu kabul edildi. Dental İmpalant KA’nın tasarımını gerçekleştiren İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakultesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. A Bülent Katipoğlu, ilk kez yüzde yüz bir Türk yapımı imlantın dünya çapında bir konferansta tanıtıldığını belirterek şunları söyledi:
"Bu konferans dünyada impalantla ilgili yapılan en büyük konferans. Avrupa Osseoentegresyon Kongresi Bilimsel Komisyonu’nun Dental İmplant KA ile ilgili sunum yapmak üzere bizi davet etmesi çok önemli.Bu durum Dental İmplant KA’nın Avrupa ve dünyada kendini kanıtladığını gösteriyor. Biz 25-30 yıldır bu konferansları takip ederiz. Bu konuda yeterince bilgi sahibi olduk. Türk bilim adamı olarak da gerçekleştirdiğimiz kendi imlantımızı tanıtmak üzere bu konferansa davet edildik. Türkiye’de üretilen imlantlar var ama bizim farkımız ünretilen imlantta bilgi ve mühendisliğin yüz de yüz Türk olması, başka bir yerden bilgi, teknolojik yardım almadan üretilen bir implant. Biz de ilk defa Türk yapımı bir impalantı bu platforma taşımış olduk. İmlantımızın tanınması içn çok önceden başvurada bulunduk. Bir bilimsel komisyon değerlendirme yaptı ve dünya kalitesinde buldukları için bizi buraya davet ettiler. Buradaki prezantasyonda bizim impalantımızın dünya standartlarında olduğu kanıtlanmış oldu. Artık Türkiye’de de bilim var, Türkiye’de mühendislik var ve herşeyin en iyisini yapabiliyoruz. Beyin göçüne son deyip, bilim adamlarımıza Türkiye’ye dönmeleri çağrısında bulunuyorum"dedi.
Bülent Katipoğlu, artık implantların daha düşük maliyetle imal edilebileceğini ve daha çok ihtiyaç sahibinin impalant yaptırma şansı olacağını belirterek, „serbest dişçilik yapan doktorlar için devlet desteğini talep diyoruz. Ancak bu şekilde uygulamalar halkın tercih edebileceği fiyatlarda kalabilir aksi takdirde yüksek olur"dedi. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Diş ve Çene Cerrahisi ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Cengizhan Keskin de, kongerede temsil edilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, artık dünya devleri ile yarışabilecek düzeyde olduklarını, Türkiye’de tıp alanında dev adımlar atıldığını söyledi.
dha