Elma vücudu virüslere karşı koruyor

Şifali Bitkiler
Kuersetin, bitkilerden türetilen birçok besin maddesinde bulunan flavonoid molekülleri grubunun bir üyesidir. Amerikan beslenme rejiminin günlük yaklaşık 25 mg. kuersetin içerdiği tahmin ediliyor. Ara...
EMOJİLE

Kuersetin, bitkilerden türetilen birçok besin maddesinde bulunan flavonoid molekülleri grubunun bir üyesidir. Amerikan beslenme rejiminin günlük yaklaşık 25 mg. kuersetin içerdiği tahmin ediliyor. Araştırmalar kuersetinin; soğan, elma ve çayda yüksek oranda bulunduğunu gösteriyor. Ayrıca sarımsak, Brüksel lahanası, lahana, keçiyemişi, ıspanak, kuruyemiş ve tohumda da bulunuyor. Kuersetin, aynı zamanda flavonon glikosid içeren Ginkgo bilboa otu özütünün başlıca bileşenidir. Bazı diğer ot ilaçları da küçük miktarlarda kuersetin içeriyor. 

HASTALIKLARLA SAVAŞIR 

Yapılan araştırmalara göre; kuersetin, kanser ve kalpdamar hastalıklarıyla savaşta önemli bir rol oynuyor. Flavonoid (meyve ve sebzelerde yüksek oranda bulunan sarı-beyaz pigmentler) ailesine mensup olan kuersetin; akciğer kanserine yakalanma riskini yüzde 51 oranında azaltıyor. Araştırmalar, bu maddenin; kolon kanserine yakalanma riskini de yüzde 32 oranında azalttığını ortaya çıkardı. 

TÜMÖRÜ KÜÇÜLTÜYOR 

Bu flavonoid, özellikle sigara içen kadınların mide kanserine yakalanma ihtimalini de yüzde 80 azaltıyor. Kuersetin; prostat ve karaciğer kanserleriyle savaşta da etkili oluyor. Antioksidatif ve anti inflamatuar özellikler taşıyan kuersetin; hücre DNA’sını, kanseri tetikleyen tehlikeli mutasyonlardan koruyor. Kanser hücrelerinin çoğalmasını önlüyor. Bu arada kuersetin tümörlere doğrudan saldırmıyor, bunun yerine kanser hücrelerinin bölünmesini engelliyor. 

VÜCUDU, VİRÜSLERE KARŞI KORUR

– Pırasa, soğan ve elma kabuğunda bol miktarda bulunan kuersetin; yaşlanma etkilerini de önemli oranda geciktiriyor, kolesterol seviyesini düşürerek kardiyovasküler hastalıkları engelliyor. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu tehlikeli bakteri ve virüslere karşı koruyor. 

– Hayvanlar üzerinde yapılan farklı çalışmalarda ise kuersetin maddesinin; hem tümör sayısını azalttığı, hem de tümörün boyutunu küçülttüğü anlaşılmıştır. 

KUERSETİNİN TOKSİK BİR ETKİSİ BULUNMUYOR

– Kuersetin maddesi, kanserli hücrelerin büyümesini engelliyor ancak sağlıklı hücrelere bir zarar vermiyor. Bu da kuersetinin toksik bir etkisi olmadığını gösteriyor. 

– Kuersetinin günde üç kez, 200-400 mg. alınması öneriliyor. Uzmanlar; emiliminin artması için kuersetinin, proteolitik enzimler ile birlikte alınmasını öneriyor. 

HERHANGİ BİR YAN ETKİSİ YOK 

– İnsanlar üzerinde yapılan son çalışmalarda; günde 4 mg. tek doz veya bir ay boyunca günde iki kez alınan 500 mg.’lık kuersetinin herhangi bir yan etki yaratmadığı görülmüştür. Bu nedenle bu maddenin güvenli olduğu söylenebilir. 

– Kuersetin özellikle kolon kanserine karşı çok yararlıdır. Kolon kanserinin sebepleri arasında genetik yatkınlık ve kronik iltihaplanma bulunuyor. Araştırmalar; kuersetinin, bağırsaktaki yağ oksidasyonunu ve iltihaplanma oranını önemli ölçülerde azalttığını gösteriyor. 

Kadınvekadın


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107