Yetenekli çocuğa 15’inde üniversite!

Çocuk Sağlığı
Milli Eğitim Bakanlığı 4+4+4 eğitim sistemini üstün yetenekli çocukları keşfetmek için kullanacak. Yeni hazırlanan taslağa göre zeki çocuklar sınıf atlayarak 15 yaşında üniversiteye başlayabilecek. Mi...
EMOJİLE

Milli Eğitim Bakanlığı 4+4+4 eğitim sistemini üstün yetenekli çocukları keşfetmek için kullanacak. Yeni hazırlanan taslağa göre zeki çocuklar sınıf atlayarak 15 yaşında üniversiteye başlayabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi ve Uygulama Planı 2013-2017’ taslağını nihayete erdiriyor. Üzerinde 2 buçuk yıl boyunca çalışılan taslağa göre üstün yetenekli çocuklar artık devlet eliyle özel olarak yetiştirilecek. Çocukların bilim adamı, sanatçı, sporcu ve lider olmalarına imkan sağlanacak. Yetenekleri 4+4+4 eğitim sisteminin esnek eğitim modelinden yararlanılarak tespit edilen üstün yetenekli öğrenciler için okullarda ayrı sınıflar açılacak ve normal eğitimlerinin yanı sıra burada kendi yetenekleriyle ilgili ekstra dersler almaları mümkün kılınacak. Öte yandan bu öğrenciler ilkokul ve ortaokulda bir defaya mahsus olmak üzere, başarılarına göre üst sınıfa geçebilecek. Böylece 15 yaşına gelen üstün yetenekli çocuklara üniversite kapısı açılmış olacak.

SANATÇIYI KÜLTÜR, SPORCUYU SPOR BAKANLIĞI YETİŞTİRECEK

Milli Eğitim Bakanlığı üstün yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi için yeni eğitim sistemi olan 4+4+4’ü kullanacak. Sistemdeki esnek eğitim modelinden yararlanacak olan Bakanlık, öğrencilerin seçmeli derslerdeki başarılarına göre hareket edecek. Müzik, resim gibi sanat dallarına eğilimli öğrenciler Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bünyesinde özel olarak yetiştirilecek. Spor konusunda yetenekli çocuklar ise Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kademeli olarak yetiştirilerek, farklı spor dallarına yönlendirilecek.

Yeni Şafak