Yoksulun tüp bebeği devletten!

Sağlık Kurumları
SOSYAL güvencesi bulunmadığı için tüp bebek sahibi olamayan vatandaşın yardım çağrısına yanıt, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık valilere ve sosyal yardım vakıflarına mad...
EMOJİLE

SOSYAL güvencesi bulunmadığı için tüp bebek sahibi olamayan vatandaşın yardım çağrısına yanıt, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık valilere ve sosyal yardım vakıflarına maddi durumu iyi olmadığı için tüp bebek yapamayan ailelerin tespit edilmesi için talimat verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Acıbadem Hastaneleri ile ortaklaşa yürüteceği projede; ailelerin bütün tedavi masraflarını devlet karşılayacak.

Kimlerin tedavi masraflarının karşılanacağı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile belirlenecek. Bu kapsamda vakıflara ve illerdeki mülki amirlere ‘bebek hasreti çeken’ yoksul ailelerin tespit edilmesi gerektiği iletildi.

Türkiye genelinde ilk aşamada 2 binin üzerinde ailenin bu destekten faydalandırılması planlanıyor.
Tüp bebek tedavisi olmak isteyen yoksulların gerekli incelemelerinin yapılarak Bakanlığa bildirilmesi için, ailelerin en geç 26 Ekim tarihine kadar bulundukları il ve ilçelerdeki vakıflara müracaat etmesi gerekiyor. Başvurularla ilgili alınan kararlar en geç 9 Kasım tarihinde sonuçlandırılacak. Bakanlık, "Güvencesi olmayan insanların çocuklara nasıl bakacağı" sorusuna karşılık, bu ailelerin sosyal yardımlar kapsamında destekleneceği bilgisini verdi. Sosyal yardım kapsamında anne ve babaya iş imkanı sağlanırken; aile, sosyal danışmanlar tarafından takip altında tutulacak. Ailelerin ayrıca, tedavi süreleri boyunca tüm yol masrafları da karşılanacak. Gidiş geliş masrafları, Sosyal Yardımlaşma Vakıfları aracılığıyla vatandaşlara ödenecek.

ARANACAK ŞARTLAR

Tüp bebek tedavisi için başvuracak ailelerin uyması gereken şartlar ve ailelerde aranacak özellikler şunlar:
-Kendisinin veya eşinin sosyal güvencesi olmaması 
-Gelir testi sonucunda yeşil kartlıların ve hiçbir güvencesi olmayanların dahil edildiği G0 düzeyinde olmak.
-Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık provizyonu 60/c-l kapsamında sigortalı olanlar.
-23-39 yaş aralığında bulunmak, (Başvuru tarihi itibariyle bitirilen yaş kabul edilecek)
-Son üç yıl içerisinde normal ya da diğer tedavi yöntemiyle çocuk sahibi olamadığına dair rapor.
-Çocuklarının sağlık sorunları nedeniyle çocuk sahibi olması gerektiğini doktor raporuyla belgelendirenler.

Habertürk