Yeni Yılda Yeni Bir Cilt

Kişisel Bakım
Nüfus cüzdanınıza göre büyüyen yaşınıza rağmen giderek gençleşen bir cilt istemez misiniz? Cilt sağlığınıza göstereceğiniz önem ve cildinize özel uygulamalarla bu mümkün… Yeni yılda cildinize y...
EMOJİLE

Nüfus cüzdanınıza göre büyüyen yaşınıza rağmen giderek gençleşen bir cilt istemez misiniz? Cilt sağlığınıza göstereceğiniz önem ve cildinize özel uygulamalarla bu mümkün…

Yeni yılda cildinize yaptırabileceğiniz özel uygulamalar Hisar Intercontinental Hospital Dermatoloji Uzmanı Dr. Canan Savaş İyigün’den öğrendik.

Cildimizin zamana karşı korumamız gereken en değerli varlıklarımızdan biri olduğunun altını çizen İyigün; ‘Öncelikle cildinizi hastalıklardan korumalısınız.

Dermatoloji aynı zamanda cilt bakımı ve güzelliğine de önem verdiği için dermataloğunuza danışabilir, erken yaşlanmamak, daha bakımlı bir cilt ve hastalıklardan korunmak adına bilgi alabilirsiniz.’ açıklamasında bulundu.

Cildinizi Gençleştirmenin Püf Noktaları

• Size özel kozmetik ürün düzenlemeleri yapan dermatoloğunuza başvurun.

• Lazer epilasyon düşünüyorsanız istenmeyen tüylerinizden kurtulmanın tam zamanı.

• Temizleme, nemlendirme, güneşten koruma, ihtiyaç anında dermatoloğunuz önerisiyle antiaging kremleriyle günlük bakımlarınızı aksatmayın.

• Cildinize özellikle kış aylarında meyve asitli peelingler uygulatabilirsiniz. Haftada 1 veya 10 günde bir yapılan bu uygulamalar ortalama 6-10 seans sürüyor.

• Peeling uygulamasının ince kırışıklıklar, kaba cilt yapısının giderilmesi ve lekelerin tedavisinde önemli bir araç olduğunu ve daha ışıltılı bir cilt sağlayacağını göz ardı etmeyin.

• Lazerin sadece epilasyon için kullanılan bir yöntem olduğunu aklınızdan çıkarın; aynı zamanda cilt gençleştirme ve akne, yara izleri ve kılcal damarların tedavisinde de tercih edebileceğiniz doğru bir uygulama.

• Lazerle cilt gençleştirme seanslarından faydalanın. Özellikle cilt soymadan uygulanan, kişinin günlük yaşantısına devam etmesine engel olmayan dye lazerler bu konuda iyi bir tercih. En önemlisi yan etkileri yok denecek kadar az.

Haber 7