Anti-aging kremlerin en önemli bileşeninin bir işe yaramadığı iddia edildi. Lipozomlar olarak adlandırılan bu bileşenlerin kırışıklığı giderdiği ve ciltteki yaşlanmayı giderdiği belirtiliyordu. Ancak Danimarkalı bir grup bilim insanı Journal of Investigative Dermatology dergisinde çıkan araştırmalarında "Lipozomlar cilde nüfuz etmekten çok, hemen hemen temas ettiklerinde parçalara ayrılıyor" ifadelerini kullandı.
Güney Danimarka Üniversitesi’nden Prof. Luis Bagatolli yaptığı açıklamada "Derinin görevi harici maddeleri bloke etmek. Yani güzellik endüstrisinin işi zor. Derinin altına maddeleri nüfuz edecek yöntemi bulmaları kolay değil" dedi. Porf. Bagatolli "Biz lipozomların reklamlarda gösterildiği gibi işini yerine getirmediğini gösteriyoruz" dedi.
Üniversitesnin Biyokimya ve Moleküler Biyoloji Bölümü lipozomların yapabilirlilikleri ile ilgili bir deney yaptı. Raster Imaging Correlation Spectroscopy-RICS (Görüntü Tarama ve Korelasyon Spektroskopisi) metodu kullanılarak, lipozomların deriye girdikten sonraki yaptıkları floresan renklerle işaretlendi. RICS sistemi lipozomların deriyle temas ettiğinde renklerin hjareketini gösteriyor. deney sonucunda lipozomların deriyle temas ettikten sonra ona nüfuz etmekten çok bozulmadığı görüldü.
Araştırmacılar güzellik firmalarının iddia ettikleri gibi bir nüfuz etme olayının yaşanmadığını söyledi. Prof. Bagatolli açıklamasına "Lipozomlar hala işe yarıyor olabilirler ama bu üreticilerin söylediği gibi bir işe yarama değil" dedi. /GAZETEPORT