Oyuncaklarda CE Belgesine Dikkat

Çocuk
Sahte ürünlerin yanı sıra piyasayı sahte belgeli ürünler de istila etti. Türk Standardları Enstitüsü’nün (TSE) denetimlerinde sokaklarda ve bazı marketlerde düşük fiyatlarla satılan ürünlerin CE...
EMOJİLE

Sahte ürünlerin yanı sıra piyasayı sahte belgeli ürünler de istila etti. Türk Standardları Enstitüsü’nün (TSE) denetimlerinde sokaklarda ve bazı marketlerde düşük fiyatlarla satılan ürünlerin CE işaretinin de çakma olduğu ortaya çıktı.

"Çocuklarımızın oyuncaklarına dikkat!" sözleriyle uyarıda bulunan TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, piyasada sahte CE belgeli ürünlerin bulunduğunu kaydetti. Çocukların güvenlik ve sağlığını tehlikeye atmadığını gösteren CE işareti ile ürünün AB ülkelerinde serbest dolaşımı sağlanıyor. Bunun suistimal edildiğine dikkat çeken Büyükhelvacıgil, ‘China Export’ kısaltmasının CE belgesi varmış gibi ürünlere yapıştırıldığını kaydetti.

Çin’in Avrupa mahkemelerinde bu konu hakkında açtığı davayı kazanarak uygulamaya devam ettiğini söyledi. Bu konuda üretici ve ithalatçı firmalara büyük sorumluluk düştüğünü aktaran Büyükhelvacıgil, oyuncaklarda CE işaretinin yanında TSE belgesinin aranması gerektiğine işaret etti. Enstitü Başkanı, "CE işareti, üzerine iliştirildiği ürünlerin güvenliğine yöneliktir. Kalite anlamına gelmez. Ürünün Avrupa Birliği içerisinde serbest dolaşımını amaçlar. AB ve diğer gelişmiş ülkelerde üründe CE işaretinin yanı sıra kendi standart kuruluşlarının da kalite markası bulunuyor." dedi.

Sağlık malzemeleri başta olmak üzere birçok üründe CE işaretinin dünyanın en önemli kalite markasıymış gibi sunulmasının piyasada haksız rekabet oluşturduğunu söyledi. "Dünya Standartları Günü" dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında yeni projeler hakkında açıklamalar yapan TSE Başkanı Büyükhelvacıgil, engellilerin yaşam kalitesinin artırılmasına ilişkin çalışma yürütüldüğünü söyledi. Büyükhelvacıgil, "TSE’nin ayarlanabilir karyolalardan ses ve görüntü veren cihaz ve sistemlere, asansör yapım ve montaj için güvenlik kurallarına, kapı kanatlarından eğitim kurumları için masa ve sandalyelere kadar 50 civarında standardı var. Bunu yeterli bulmuyoruz. ‘Engellilere engelsiz bir hayat’ için engellilere yönelik standart çalışmalarımızı daha etkin sürdüreceğiz." diye konuştu.

Türk nüfusun yoğunlukta olduğu bölgelerde TSE’nin temsilcilik kurması gerektiğini ifade eden Büyükhelvacıgil, Irak ve Suriye’de temsilcilik açmayı planladıklarını bildirdi. İslam ülkelerinin gıda tüketimi konusunda dini açıdan bazı hassasiyetleri olduğunu belirten TSE Başkanı, yurtdışında yaşayan Müslümanların helal gıda tüketimi için uluslararası bir standardizasyon olması gerektiğini söyledi. 57 İslam ülkesi arasında ticaretin son derece önemli olduğunu vurgulayan Büyükhelvacıgil, İslam Konferansı Teşkilatı bünyesinde ortak bir standardizasyon sistemi kurulması gerektiğini ifade etti. Helal gıda sektöründe ticaret hacminin 2 trilyon dolara yaklaştığını dile getirdi.

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/