Çocuğum Ders Çalışmak İstemiyor!

Çocuk
İlk yazılıların neredeyse bittiği bir dönemde hâlâ ders çalışmaya adapte olamamış öğrenciler var. Evlerde ders çalışma konusunda tartışma yaşanabiliyor. Öğrenciler, tatili iple çekerken, a...
EMOJİLE

İlk yazılıların neredeyse bittiği bir dönemde hâlâ ders çalışmaya adapte olamamış öğrenciler var. Evlerde ders çalışma konusunda tartışma yaşanabiliyor.

Öğrenciler, tatili iple çekerken, anne-babalar çocuklarının bu isteksizliği karşısında ne yapacağını bilemez bir hale gelebiliyor.Günümüzde birçok aile çocuğunun ders çalışmaya karşı isteksiz olmasından veya dikkatinin çabuk dağılmasından yakınmaktadır.

Bu nedenle de ders çalışması için aileler çoğu zaman çocuğa çeşitli uyarılarda bulunmaktadır. Ancak bir çocuğun ders çalışmasını sağlamak için "Ders çalış, hadi odana git, oyalanma artık." tarzındaki uyarılar ona baskı yapmak aile içi iletişime zarar vermekten başka bir işe yaramayacaktır.

Bu nedenle her şeyden önce aile olarak çocuğa doğru yaklaşımlarda bulunulmalıdır. Okul, ders, sınav gibi kavramların önemini çocuğa anlatmak ancak bunu yaparken onları sıkmamak nasihat vermekten ziyade kısa ve net bir şekilde onlara anlatmak gerekir.

Aksi takdirde çocuğun kaygı düzeyi yüksek, mutsuz bir kişiliğe sahip bir çocuk yetiştirmiş olursunuz. Çocuk üzerinde tatlı sert bir otorite kurmak ancak bunu yaparken de sakin ve sabırlı bir şekilde davranarak çocuğa özgüven aşılamayı unutmamalısınız.

Hedef belirleyin: Çocuğunuzun ders çalışmak için bir sebebi olmasını istiyorsanız öncelikle geleceğe dair planlar yapmasını ve minik adımlar halinde hedefler seçmesini isteyin. Örneğin en yakın zamandaki sınavda iyi bir not almak gibi.

Program hazırlayın: Günlük derslerinden oluşan esnek olarak zamana ayarlanmış bir ders programı çocuğun ders çalışmasına yardımcı olacaktır. Programa uyulduğu takdirde çocuğunuza haftalık ödüller verebilirsiniz.

Eleştirmeyin: Çocuğunuzu tembel diye etiketlemek, başkalarıyla kıyaslama yapmak yerine motivasyonunu olumlu yönde etkileyecek sözler söyleyin. Kişiliğini zedeleyecek eleştirilerde bulunmayın. Çünkü çocuğa hakaret etmek, azarlamak, bağırmak aile ile çocuk arasındaki ilişkiye zarar verir ve aralarında bir uçurum oluşturur. Bir süre sonra her iki taraf arasında inatlaşmalar olur, sevgi azalır, kin oluşmaya başlar.

Model olun: Çocuk okuldan eve geldiğinde ebeveynler televizyon karşısına oturup çocuğu ders çalışmak için odasına yönlendirmeyin. Aksi takdirde çocuk ders çalışmayı kendisine verilmiş bir ceza olarak görecektir. Siz de çocuğunuz ders çalışırken kitap okumayı tercih edebilirsiniz.

Sorumluluk verin: Çocuğunuza okulöncesi dönemden itibaren yaşına uygun sorumluluklar vermeniz halinde büyüdüğünde okul ödevlerini hatırlamak konusunda zorlanmayacaktır. Unutmayın, ağaç yaş iken eğilir çocuğa küçük yaşlardan itibaren yaşına uygun sorumluluklar vermek gerekir.

Araştırma yapın: Ders çalışmaya karşı çocuğun isteksiz olma konusundaki asıl nedenini bulmaya çalışın. Çocuğunuz aile, okul veya sağlıkla ilgili yaşadığı çeşitli sorunlar ders çalışmasına engel olabilir. Profesyonel bir uzmandan yardım alın.

Zaman

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/