ABD Türkiye’yi Taklit Ediyor

Yetişkin Sağlığı
Türkiye sigarayla mücadele eden ülkelerin başında geliyor. Türkiye’de sigara paketlerinin üzerinde uzun zamandan beri tüketiciyi uyaran görseller yer alıyor. Türkiye’de satılan sigara pake...
EMOJİLE

Türkiye sigarayla mücadele eden ülkelerin başında geliyor. Türkiye’de sigara paketlerinin üzerinde uzun zamandan beri tüketiciyi uyaran görseller yer alıyor. Türkiye’de satılan sigara paketlerinin üzerinde morgda bir ceset çoktandır mevcut. ABD’de de benzer uygulama için düğmeye bastı.

ABD sigaranın zararlarını anlatmak için sigara paketlerinin üzerinde görsel kullanılmasını tartışıyor. Sigara paketleri üzerinde kullanılmak istenen görüntüler içinde tabutta bir ölü olduğu gibi, sigaradan diş etleri çekilmiş, dudağı yaradan çürümüş bir kişi de bulunuyor.

2012 Ekim ayından itibaren sigara paketleri üzerinde yer alacak 36 görselin tanıtımını ABD Sağlık Bakanlığı yetkilileri yaptı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri söz konusu görsellerin kamuoyunda tartışılması ve halkın görüşünü almak için 9 Ocak 2011’e kadar süre tanıdı. Görüntüler sigara paketinin üst kısmında yer alacak. Böylelikle bu görsellerin raflarda görünmesi de sağlanacak.

ABD’de şu ana kadar sadece yazılı uyarılar sigara paketlerinin üzerinde yer alıyordu.

hurriyet.com.tr/DIŞ HABERLER