Dozu Kaçmayan Stres İyi Geliyor

Yetişkin Sağlığı
Marmara Belediyeler Birliği tarafından Beylikdüzü Belediyesi personeline yönelik "İnsan Doğası ve Stres" ile "Belediyelerde Halkla İlişkiler" ana başlıklarıyla iki ayrı eğitim veri...
EMOJİLE

Marmara Belediyeler Birliği tarafından Beylikdüzü Belediyesi personeline yönelik "İnsan Doğası ve Stres" ile "Belediyelerde Halkla İlişkiler" ana başlıklarıyla iki ayrı eğitim verildi. Dr. Faruk Öndağ, "Hafif stres iyidir, dozu kaçmadıkça sıkıntı olmaz" dedi.

 

Marmara Belediyeler Birliği’nin Eminönü’nde bulunan merkez binasında düzenlenen programın açılışını yapan Birlik Yazı İşleri Müdürü Züver Çetinkaya, Birliğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Eğitim programı kapsamında ilk olarak "İnsan Doğası ve Stres" konusunda Psikolojik Danışman Dr. Faruk Öndağ sunum yaptı.

 

Dr. Öndağ, "Kariyer peşinde koşan bir köpek veya onuru zedelenmiş bir kedi göremezsiniz. İnsanı diğer canlılardan ayıran en büyük özellik beyindir. İnsan, beynini en iyi şekilde kullanmak zorundadır ve İnsan beyni en büyük mucizedir" diyerek söze başlarken, insan doğası, algılama biçimleri ve stresle başa çıkma yolları hakkında detaylı bilgilendirme yaptı. Dr. Faruk Öndağ, açıklamalarının devamında, "Hafif stres iyidir. İnsanı işe hazırlar. Stresin dozu kaçar ve gereksiz yere beyin alarm verirse, vücut gerilir ve kendine de etrafa da büyük zarar verir" diye konuştu.

 

"BAŞARININ ANAHTARI: MAZERET YOK"

 

Toplantının ikinci bölümünde ise Dr. Şaban Kızıldağ, ‘Belediyecilikte Hakla İlişkiler’ konulu bir sunum yaptı. Stand-up tadında geçen programda Beylikdüzü personelini kahkahaya boğan Dr. Kızıldağ, uygulamalı anlatımlarına salondaki belediye personelini de ortak ederek, halkla doğru iletişimin önemine dikkat çekti. Kızıldağ, belediye personelinin kendi arasında ve vatandaşla doğru iletişim kurmasının hayati önem taşıdığını belirtirken, "Kurumsal kimlikte ‘Mazeret Yok’, başarıya götüren en önemli kelimedir. Hiçbir şey için mazeret üretmemeliyiz ve sorumluluk alarak çalışmalarımıza devam etmeliyiz" dedi.

 

Dr. Şaban Kızıldağ, zaman zaman anlattığı fıkra ve ilginç anekdotlarla da Beylikdüzü personelini konferansa odaklamayı başardı. Dünyada benzeri olmayan bir takım iletişim ve davranış özelliklerinin Türkiye’de olduğunu söyleyen Dr. Kızıldağ, "Kornaya basış sayısı ve yoğunluyla iletişim kuran; yarım ekmek dönerle ayran içerken son lokmayla son damlaları denk getiren; çok beğendiği insanın yeteneklerini betimlerken ‘şerefsiz’ sıfatını layık gören; 520 TL asgari ücret ile geçinen ve buna rağmen araba parası biriktirebilen yeryüzündeki tek topluluk olduğumuzu düşünüyorum" diye konuştu.

 

BAŞKAN UZUN: "PERSONEL EĞİTİMLERİ DEVAM EDECEK"

 

Programla ilgili açıklama yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, organizasyondan ötürü Marmara Belediyeler Birliği’ne teşekkür ederken, "Amacımız, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek. Bu bakımdan başta birim yöneticilerimiz olmak üzere, personel eğitimlerine büyük önem veriyoruz. Önümüzdeki aylarda kriz yönetimi, ekip ruhu ve ekip çalışması programları ile personel eğitimlerine devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

Haber 7