Sigara Bıraktırıcıların Parası Devletten

Yetişkin Sağlığı
Program kapsamında, sigara bırakmak için kullanılan ilaç ve malzemelerin bedeli hükümet tarafından ödenecek.      British Colombia Eyalet Başbakanı Christy Clark yaptığı yazılı açı...
EMOJİLE

Program kapsamında, sigara bırakmak için kullanılan ilaç ve malzemelerin bedeli hükümet tarafından ödenecek.
     British Colombia Eyalet Başbakanı Christy Clark yaptığı yazılı açıklamada, sigaranın en büyük sorun olduğunu hatırlatarak, ”Bu program, sigara içenlere, onların ailelerine, içenlerin dumanından etkilenen ikinci el içicilere ve toplumumuza sağlıklı bir ortam sağlayacak” değerlendirmesinde bulundu.
     Eyalet Hükümetinden yapılan açıklamada, uygulamaya 30 Eylül 2011’de başlanacağı, eyaletin 2.3 milyar dolarlık yıllık giderleri içerisinde sağlık harcamalarının 605 milyon dolar olduğu hatırlatılarak, ”Bu programla kanser, kalp krizi ya da sigara kaynaklı diğer hastalıkların önlenmesi kadar, sağlık harcamalarına giden milyonlarca dolardan da tasarruf etmeyi hedefliyoruz” ifadesine yer verildi.
     Program kapsamında sağlık kuruluşlarına başvuran içiciler, doktorların yazacakları reçetelerle, nikotin sakızı, nikotin bandı ve ilaçları eczanelerden ücretsiz alabilecek.
     Programa destek veren British Colombia Tıp Derneği Başkanı Dr. Nasir Jetha da, kayıtlarına göre eyalette 550 bin sigara içicisi olduğunu vurgulayarak, ”Eyalette her yıl sigaradan 6 bin kişi ölüyor. Bu programın maliyeti en fazla 25 milyon dolar olarak hesaplandı. Ancak hem maddi hem de insan sağlığı olarak kazanım bunun çok ötesinde olacak” dedi.

AA