Diş Dolgularındaki Büyük Tehlike!

Yetişkin Sağlığı
Amalgam dolgular ağır metal(civa) içerirler.Her bir amalgam dolgu yaklaşık olarak bir termometredeki kadar civa içerir.Ağız içinde bu amalgamlar korozyona uğrarlar.Fakat bu korozyon amalgamın çiğneme ...
EMOJİLE

Amalgam dolgular ağır metal(civa) içerirler.Her bir amalgam dolgu yaklaşık olarak bir termometredeki kadar civa içerir.Ağız içinde bu amalgamlar korozyona uğrarlar.Fakat bu korozyon amalgamın çiğneme sırasında mikrotravmalara uğrayarak civa açığa çıkarmasına engel olamaz.Uzun yıllar ağzında amalgam dolgularla yaşamış olan kişilerin kan tahlillerinde ağır metal bakıldığında mercury yani civa bulunur.

Amalgam dolgularla uzun yıllar yaşamak vücutta ağır metal birikimine neden olacağı için pek çok hastalık oluşabilir. MS, migren, cinsel fonksiyon bozukluğu, göz, böbrek ,cilt rahatsızlıkları gibi pek çok hastalıkta araştırmalar sonucunda vücutta mercury(amalgam) birikimi olduğu tespit edilmiştir.

Civa ağız yoluyla(yemeklerle) alındığında vücuttan 15 günde atıldığı halde, solunum yoluyla alındığında 18 yılda ancak yarılanır.

Amalgam dolgular sökülürken de civa açığa çıktığı için dolguların sökülmesi özel şartlarda yapılmalı, amalgam vücuttan atılması için gerekli vitamin destekleri verilmeli(şelasyon yapılmalı), nöralterapiyle destek olunmalıdır.Çok kısa bir süre içinde 8-10 amalgamı değiştirmek hastanın daha önce olmayan şikayetlere sahip olmasına neden olabilir.(aşırı yorgunluk, başağrıları v.b.)

Amalgam dolgu yapılmamalı, söktükten sonra da kompozit veya porselen dolgulardan bir tanesi seçilmelidir.

Diş Hekimi Tijen Güder

www.tijenguder.com