“Bursa Termal Üs Olacak”

Yetişkin Sağlığı
Şahabettin Harput, ”Yeni dönemde Bursa’da açtığımız üç sıcak su kuyusu ve eski kuyuların da rehabilite edilmesiyle Bursa’nın tümüne sıcak su verme konusunda valiliğimiz prensip karar...
EMOJİLE

Şahabettin Harput, ”Yeni dönemde Bursa’da açtığımız üç sıcak su kuyusu ve eski kuyuların da rehabilite edilmesiyle Bursa’nın tümüne sıcak su verme konusunda valiliğimiz prensip kararı almıştır” dedi.
Haberi Kaydet Arkadaşına Gönder
05 Ağustos 2011 20:03 – 0 Yorum – 245 Okunma   Bursa’da 12’si yeni 40 işletmeye termal su verilmesine yönelik protokol, Heykel’deki tarihi valilik binasında imzalandı. Vali Harput, imza öncesi yaptığı açıklamada, Bursa’yı yeniden termal kimliğine kavuşturmak istediklerini söyledi.

Bursa’da iki bölgedeki işletmelere sıcak su verileceğini belirten Harput, ”Çekirge bölgesindeki 5’i yeni 30, Kükürtlü bölgesinde de 7’si yeni 10 işletmeye sıcak su vereceğiz. Böylece sıcak su vereceğimiz kullanıcılar gerek otel, gerek sağlık kuruluşu olarak kendi seçtikleri alanlarda hizmet verecekler” diye konuştu.

Harput, Bursa’daki sanayinin gelişimi sırasında termal turizmin ihmal edildiğini belirterek, bu dönemde üç yeni sıcak su kuyusu açtıklarını, açık olan diğer eski kuyuların da rehabilite edildiğini belirtti.

Sıcak su talebinde bulunan eski ve yeni işletmelere olumlu yanıt verdiklerini belirten Harput, şöyle devam etti:

”Bizden talepte bulunan işletmelere sıcak su verme kararı aldık. Bu çalışmamızla Bursa tam bir termal şehri olacak. Bursa’nın termal şehir olması Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da hoşnutlukla karşılandı. İnsanların sıcak su için buraya gelmeleri Bursa’yı yakın zamanda Türkiye’nin termal turizm üssü haline getirecektir.”

İşletmeler adına konuşan Doruk Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Esgin ise Bursa’nın bir sağlık ve termal şehri olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

”Biz tarihi arka plan perspektifinde ve Sayın Valimizin öncülüğünde sağlık turizmi noktasında yoğun bir çaba içindeyiz. Sağlık turizminin bir alt başlığı olan tıp turizmini de kamuoyunun gündemine getiriyoruz. Biz hastane olarak Nilüfer’de önümüzdeki yıl başlayacağımız hastanede termal suyu kullanmayı düşünüyoruz.”

Konuşmaların ardından, Bursa Valiliği ile sıcak su verilecek kurumlar arasında protokol imzalandı.

AA