Kış aylarında su içmeyi artıracak öneriler…

Yetişkin Sağlığı
  Su içmek için tuzlu besinleri tercih etmek doğru bir yaklaşım olmaz. Çünkü tuz tüketimi arttıkça vücut daha fazla suya ihtiyaç duyar ve bu denge bozulursa sürekli el ve ayaklarda şişme ile kend...
EMOJİLE

 

Su içmek için tuzlu besinleri tercih etmek doğru bir yaklaşım olmaz.

Çünkü tuz tüketimi arttıkça vücut daha fazla suya ihtiyaç duyar ve bu denge bozulursa sürekli el ve ayaklarda şişme ile kendini gösteren ödem şikayetleri gerçekleşir.

Su vücudumuzun ve hücrelerimizin önemli bir bileşenidir. Kış aylarında hissetmesek bile terleme, cilt dokusu, idrar ve dışkı ile su kaybı olur ve bu suyu yerine koymak gerekir.

Bunun için kadınlar ve erkekler her bir kalori için 1 mil suya gereksinim duyar bu sebeple kadınlar 2000 kalori için ortalama 2 litre, erkekler 2500-3000 kalori için 2.5-3 lt su mutlaka içmelidirler.

Su içimini artırmak için 10 öneri

1. Suyun tadını sevmeyenlerdenseniz; bir sürahinin içine dilimlenmiş limon, portakal, taze nane yaprakları, salatalık kabukları ve yeşil elma dilimleri ekleyip, suyunuzu aromalandırabilirsiniz.

2. Bir bardak ılık suyun (oda sıcaklığı) içine 1 adet kuru erik ekleyip, bir süre bekledikten sonra hem suyu içip hem de eriği tüketebilirsiniz. Kabızlıkla ilgili şikayeti olanlar özellikle denemeliler.

3. Diğer sıvıları fazla miktarda tükettiğiniz için hiç susuzluk hissi yaşamıyorsanız çay/kahve kupanıza su koyup tüketin. Bunu sırayla yapabilirsiniz. Bir defasında çay, diğerinde su koymak gibi…

4. Su içmeniz gerektiğini hatırlatan post-it kâğıtlar da size yardımcı olacaktır. “Su içmeyi unutma” şeklinde notlar aldığınız post-it kağıtlarını, sıklıkla bulunduğunuz yerlere yapıştırabilirsiniz.

5. Her sabah kalktığınızda ve her gece yatmadan önce bir bardak su içmeyi deneyebilirsiniz.

6. İşyerinize geldiğinizde ve işyerinizden ayrılırken su içmeyi deneyebilirsiniz.

7. Bayanların çantalarında 500 ml bir şişe su bulunması, özellikle alışveriş sırasında yardımınıza yetişmek adına oldukça faydalı olacaktır.

8. Gün içinde çok fazla araba kullanıyorsanız, arabanızda acil durumlar için en az bir şişe su bulundurabilirsiniz.

9. Bilgisayar başında çok fazla vakit geçiriyorsanız ve su içmeyi unuttuğunuzdan yakınıyorsanız, kendinize hatırlatma kurup su içebilirsiniz.

10. Yemeğe başlama ve sonlandırma ritüeli olarak bir bardak su içmeyi alışkanlık haline getirebilirsiniz./haberdar