Zayıflamak için 10 altın kural

Yetişkin Sağlığı
Diyete başlarken önemli olan vermeyi düşündüğünüz kilolar ve ne kadar zamanda verdiğiniz değildir. Hedefe ulaşmak ve o hedefi muhafaza edebilmek daha önemlidir.  Uzmanlar kilo vermek isteyen kişi...
EMOJİLE

Diyete başlarken önemli olan vermeyi düşündüğünüz kilolar ve ne kadar zamanda verdiğiniz değildir. Hedefe ulaşmak ve o hedefi muhafaza edebilmek daha önemlidir. 

Uzmanlar kilo vermek isteyen kişilere 10 önemli kuralı hatırlatıyor. Kadınvekadın.net’te yer alan habere göre, bu önerilere uyulduğunda fazla kilolarınızdan kurtulmanız çok daha kolaylaşıyor…

1- Kilo verme konusunda gerçekleşmesi imkansız olan hedefleriniz olmasın. Kendinizi belirli bir kiloya ulaşmak zorunda hissetmeyin. Hedefiniz sağlıklı, estetik vücut görünümü ve hissi olsun.

2- Diyet yaptığınızda vücudunuzun genel şeklinin değişeceğini sağlamalısınız. Sağlıksız kilo verirseniz vücudunuz sadece daha ince görünür. Kilo vermek iri göğüslerinizi ve kalçalarınızı belli bir ölçüde küçültebilir; ama bu bölgeleriniz yapı olarak iri gözükmeye devam eder.

3- Aldığınız kalorilerin miktarını yavaş yavaş azaltın. Yiyeceklerinizin az yağlı olmasına özen gösterin. Sıvı yağ tercih edin. Menünüzden sebze ve meyveyi eksik etmeyin.

4- Amacınız kısa sürede çok fazla kilo vermek olmasın. Bu sebeple yaz mevsimine ince girmek istiyorsanız ya da özel bir günde daha ince gözükmek istiyorsanız kilo vermeye aylar önceden başlamalısınız. Tek gıda diyetleri, iradenize, beslenmenize ve vücudunuza zarar verir. Günde 1200-1500 kalori alacak şekilde beslenin ve sürekli hareket edin ve spor yapın.

5- Diyet sırasında verdiğiniz kiloları geri almamak için sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirin. Sebze ve meyvenin porsiyonlarını artırırken şeker, et, yağ ve unlu gıdaları azaltın.

6- Porsiyon ayarlarını ilk zamanlar göz kararı yapmayın. Porsiyonlarınız torpilli olabilir. Mutfağınızda bir tartı bulundurun ve ilk zamanlar porsiyon gramlarını ölçüp porsiyonların büyüklüğünü öğrenin, daha sonra tartıyla dolaşmayın, göz kararı ayarlayın.

7- Egzersizlerinizi aksatmayın. En büyük kabusunuz egzersiz yapmaksa ve bunu yaparken canınız sıkılıyorsa sevdiğiniz hareketleri yapın. Bunun için haftada üç kez sevdiğiniz bir müziğe ayak uydurarak dans edebilirsiniz. 

8- Her gün tartılmayı alışkanlık haline getirmeyin. Haftada bir gün (günün aynı saatinde ve aynı kıyafetlerle) tartılmanız yeterli.

9- Her gün yediklerinizi not edin. Uyguladığınız diyetten memnun kalmadıysanız notlarınıza bakarak nerede hata yaptığınızı anlamaya çalışın. Bu bilgiler daha sonraki egzersizlerinize ışık tutacaktır.

10- Diyeti kaçırdığınız ve fazla enerji aldığınız günün ertesi mutlaka egzersizinizi artırın.