Virüs enfeksiyonlarına karşı koruyucu beslenme: Akdeniz diyeti

Sağlık
Yeni bir araştırma, Akdeniz beslenme düzenini takip etmenin COVID-19’a yakalanma riskinizi azaltabileceğini öne sürüyor. Eğer virüse yakalanırsanız, diyetinizdeki birçok yiyecek semptomlarınızın...
EMOJİLE

Yeni bir araştırma, Akdeniz beslenme düzenini takip etmenin COVID-19’a yakalanma riskinizi azaltabileceğini öne sürüyor. Eğer virüse yakalanırsanız, diyetinizdeki birçok yiyecek semptomlarınızın şiddetini azaltabilir, deniliyor. Ancak diyet, riskinizi azaltmanın yalnızca küçük bir parçasıdır. Uyku, stres, egzersiz, alkol alımı ve sigara içme gibi diğer alışkanlıklar da bağışıklık sağlığında önemli bir rol oynar, bu nedenle büyük resme bakmak önemlidir. Tabii ki ellerinizi yıkamayı da unutmayın. Bu, herhangi bir bulaşıcı hastalığı önlemek için hâla geçerli olan bir alışkanlıktır.

Akdeniz tarzı bir diyet, dünyadaki en sağlıklı beslenme düzenlerinden biridir. Akdeniz diyetinin kalbinde yer alan bazı yiyecekler arasında meyveler, sebzeler, tam tahıllar, baklagiller, kuruyemişler, tohumlar, deniz ürünleri ve zeytinyağı ile az miktarda kümes hayvanı eti, yumurta, peynir ve yoğurt bulunur. Akdeniz diyeti daha sağlıklı bir kalp, beyin ve vücut ağırlığı ile ilişkilendirilmiştir. Bu sağlıklı beslenme düzenini takip etmek daha uzun yaşamanıza yardımcı olabilir.

21 Ağustos 2024’te PLOS ONE dergisinde yayınlanan yeni bir inceleme çalışması, Akdeniz diyetinin COVID-19’a yakalanmanızı önlemeye yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Evet, virüs hala ortalıkta ve herkes için o kadar şiddetli olmasa da, birçok insan için hala ciddi bir sağlık tehdidi. Onun içinde COVID’e karşı koruma sağlama potansiyeli olan her şey değerlidir.