Haftanın Ayeti, Hadisi Ve Duası

İnanç
Ayet إِذَا زُلْزِلَتِ الْأَرْضُ زِلْزَالَهَا وَأَخْرَجَتِ الْأَرْضُ أَثْقَالَهَا وَقَالَ الْإِنْسَانُ مَا لَهَا يَوْمَئِذٍ تُحَدِثُ أَخْبَارَهَا بِأَنَّ رَبَّكَ أَوْحَى لَهَا يَوْمَئِذٍ يَصْدُرُ النَّ...
EMOJİLE

Ayet

إِذَا زُلْزِلَتِ الْأَرْضُ زِلْزَالَهَا وَأَخْرَجَتِ الْأَرْضُ أَثْقَالَهَا وَقَالَ الْإِنْسَانُ مَا لَهَا يَوْمَئِذٍ تُحَدِثُ أَخْبَارَهَا بِأَنَّ رَبَّكَ أَوْحَى لَهَا يَوْمَئِذٍ يَصْدُرُ النَّاسُ أَشْتَانًا لِيُرَوْا أَعْمَالَهُمْ فَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ وَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ .

1)Yer o dehşetli sarsıntısıyla sarsıldığında;
2)Ve yer ağırlıklarını dışarı attığında;
3)Ve insan, “Ne oluyor buna!” dediğinde;
4-5)O gün yer, rabbinin ona vahyettiği şekilde bütün haberlerini anlatır.
6)İşte o gün insanlar yaptıkları kendilerine gösterilsin diye (bulundukları yerden) farklı gruplar halinde çıkarlar.
7)Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu (karşılığını) görür.
8)Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu (karşılığını) görür.

(Zilzâl Suresi/1-8.ayet)

Hadis
Suda boğulan, yangında ölen, duvar ve enkaz altında kalarak ölen, şehittir) buyuruldu.

(İbni Asakir)

Ümmetim için depremler günahlarına kefaret olur.

[Hakim]

Dua
Yarabbi geçen sene merkezi Kahramanmaraş olan ve milletimizi çok büyük acılarla sarsan büyük bir depreme şahitlik ettik, sen o depremde ahirete irtihal eden kardeşlerimize rahmet eyle, yaralı olan kardeşlerimizede acilinden şifalar ihsan eyle Allah’ım. sen bir daha bize böyle acılar, afetler yaşatma Allah’ım. Milletimizi her türlü afetden, beladan muhafaza eyle. Tarihimizin her köşesinde olduğu gibi altı Şubat depreminde de tek bir millet olarak kardeşlik destanı yazdık sen bu birlikteliğimiz bozdurma, bozmaya çalışanlara da fırsat verme Allah’ım. O zor günde emeği geçen, canıyla malıyla ve duasıyla yardıma koşan cümle kardeşlerimizden de sen razı ol Ya Rabbim. Emeği geçen her kardeşimize sen misliyle karşılığını ver Allahım.