Tarihte Bugün! 4 Aralık Tarihinde Yaşananlar…

Tarih
1-) Mekteb-i Mülkiye kuruldu. (1859)   2-) Osmanlı Devleti ile Yunanistan arasında barış anlaşması imzalandı. (1897)   3-) Bağımsızlık Bildirgesi’nin taslağını hazırladıktan sonra, P. ...
EMOJİLE

1-) Mekteb-i Mülkiye kuruldu. (1859)

 

2-) Osmanlı Devleti ile Yunanistan arasında barış anlaşması imzalandı. (1897)

 

3-) Bağımsızlık Bildirgesi’nin taslağını hazırladıktan sonra, P. E. Svinhufvud başkanlığındaki Finlandiya Senatosu, Finlandiya Parlamentosu’na Finlandiya Cumhuriyeti’nin hükûmet biçimine ilişkin bir teklif sundu ve Parlamento’ya Finlandiya’nın bağımsızlığını ilan eden bir bildiri yayınladı. (1917)

 

4-) Ankara’da maaşlarını alamayan öğretmenler ilk kez grev yaptı. (1920)

 

5-) Türk parasının değerini yükseltmek için alınacak önlemlerle her yerde yerli malı kullanılmasını hedefleyen bir kararname yayımlandı. (1929)

 

6-) İnönü, Churchill ve Roosevelt arasında Kahire Konferansı yapıldı. (1943)

 

7-) Tan Olayı gerçekleşti. İstanbul’da komünizm karşıtı gösteride, ABC ve Berrak kitabevleri, Tan gazetesi, Görüşler dergisiyle Yeni Dünya ve La Turquie Kemaliste gazeteleri tahrip edildi ve yağmalandı. Olaydan sonra Tan gazetesi yayın hayatına son verdi. (1945)

 

😎 Adana’da Yapı Meslek Lisesinin bazı öğrencileri, okulun pencerelerinden devriye gezen askerlere silahlarla ateş açtı, dinamit attı. (1979)

 

9-) Danışma Meclisi Başkanı Sadi Irmak; “Askerler kışlaya dönmenin hasreti içinde” dedi. (1981)

 

10-) Yatağan Termik Santrali’nde üretim durduruldu. Santral filtresiz çalıştırıldığı için Yatağan halkını zehirliyordu. (2000)