Haftanın Ayeti, Hadisi Ve Duası

İnanç
Ayet بَلَى مَنْ أَسْلَمَ وَجْهَهُ لِلَّهِ وَهُوَ مُحْسِنٌ فَلَهُ أَجْرُهُ عِنْدَ رَبِّةٌ وَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ .   Meali: Bilâkis, kim güzel niyet ve davranış sahibi olar...
EMOJİLE

Ayet

بَلَى مَنْ أَسْلَمَ وَجْهَهُ لِلَّهِ وَهُوَ مُحْسِنٌ فَلَهُ أَجْرُهُ عِنْدَ رَبِّةٌ وَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ .

 

Meali: Bilâkis, kim güzel niyet ve davranış
sahibi olarak kendini Allah’a teslim
ederse rabbinin katında onun mükâfatı
vardır. Öylelerine korku yoktur, onlar
üzülmeyecekler de.

 

Bakara Suresi, 2/112. Ayet

 

Hadis

İHSAN, Allah’ı görür gibi ibadet etmendir. Eğer sen onu görmüyorsan, bilmelisin ki o her an seni görmektedir.

 

Bundri Iman, 37: Müslim, Iman, 13)

Dua

Allah’ım ibadetlerimizi düzgün yapmayı,namazlarımızı eksiksiz noksansız tam bir şekilde tadıl-i erkana uyarak vaktinde kılmayı kazaya bırakmamayı şeytanın vesveselerine kanmamayı bizlere nasip eyle. Tek kaldığımızda günaha meylimizi düşür, bizi rabbimizin gördüğünü bizlere unutturma Ya Rabbi. İçimizde her zaman iyi niyet olmasını ve onu geciktirmeden gerçekleştirenlerden olabilmeyi nasip eyle. Aklımıza kötü bir niyet geldiğinde ise hemen tövbe edip aklımızdan çıkartabilmeyi bizlere nasip eyle . Zalimlerin taşlaşmış kalplerine de sen şefkat ver Ya Rabbi, zulumlerini kurdukları tuzakları sen kendi üstlerine çevir. Sen mazlumların hastaların yardımcı ol. Şafi isminle tecelli eyle. Vatanımızı askerimizi sen koru ve milletimizin yardımcısı ol.