Online Kıble Yönü Nasıl Bulunur?

İnanç
Dünyanın neresinde olursanız olun kıble yönünüzü doğru ve hassas bir şekilde bulmak ister misiniz? İslam ülkeleri başta olmak üzere, yabancı ülke ve şehirlerde kıble yönünü bulmak artık çok kolay! Yol...
EMOJİLE

Dünyanın neresinde olursanız olun kıble yönünüzü doğru ve hassas bir şekilde bulmak ister misiniz? İslam ülkeleri başta olmak üzere, yabancı ülke ve şehirlerde kıble yönünü bulmak artık çok kolay! Yolculuğa veya geziye mi çıktınız? Kırda, ormanda, denizde, dağda nerede olursanız olun kıble yönü hattınızı öğrenmenin yolu Al-Qibla’dan geçiyor.

Teknoloji ve internetin nimetlerinden yararlanarak kıble yönünüzü de bulabilirsiniz. Bunun için çevrimiçi olmanız yeterli. Online haritalar yardımıyla kıble yönünüzü bulmanın konforunu yaşamak için Al-Qibla kıble bulucu sistemi kullanmanızı tavsiye ederiz. Kıble yönünüzü bulmak için Arapça dil alt yapısı ile hizmet veren القبلة servisini kullanınız. Bu servise giriş yapmadan evvel cep telefonunuzun Konum (GPS) hizmetini aktif etmeniz gerekiyor. Konum servisi aktif ve çevrimiçi iken القبلة servisine giriş yapınız. Bulunduğunuz yerin kıble yönü hattı online harita üzerinden size anlık olarak verilecektir. Artık size kalan etrafınızdaki nesne, cadde veya evlerin konumuna göre kıble yönünüzü belirlemek olacaktır. Görüldüğü üzere kolay bir şekilde kıble yönünüzü hassas bir şekilde belirlemiş oluyoruz.

Eğer kıble yönünüzü klasik bir yöntem olan pusula ile bulmak istiyorsanız, bulunduğunuz konumun kıble derecesine ihtiyaç duymaktasınız. Bulunduğunuz yerin kıble derecesini yine kıble bulucu servis olan اتجاه القبلة adresinden öğrenebilmekteyiz. Biraz önce anlatıldığı üzere cep telefonunuzun konum servisi aktif iken bu servise giriş yaptığınızda kıble yönü dereceniz size sunulacaktır. Buradan aldığınız pusula kıble derecesini, manyetik pusula veya cep telefonunuzdaki pusula uygulamalarına uygulayarak da kıble yönünüzü bulabilirsiniz.

İster online haritalar ile isterseniz pusula yardımıyla kıble yönünüzü bulmak için www.al-qibla.net adresini kullanın. Kıble yönünüzü doğru ve hassas bir şekilde tespit edin.