Biberiye Hafızayı Güçlendirir.

Sağlık
Araştırmalar, biberiyenin ve içeceklerinin hafıza ve bilişsel performansı %15 kadar arttırılabildiğini gösteriyor. Deneysel bir çalışmada, katkısız bir kaynak suyu ve konsantre biberiye özü kullanıldı...
EMOJİLE

Araştırmalar, biberiyenin ve içeceklerinin hafıza ve bilişsel performansı %15 kadar arttırılabildiğini gösteriyor. Deneysel bir çalışmada, katkısız bir kaynak suyu ve konsantre biberiye özü kullanıldı. Biberiye özü taze biberiye kullanılarak hazırlandı.

 

Bu araştırma, biberiyenin hafıza fonksiyonunu iyileştirmedeki faydalarını gösteren önceki çalışmaları genişletiyor. Araştırmacılar tarafından hafızaya odaklanan bilişsel performansı ölçmek için bir dizi test yapıldı.

 

Testler, çalışma katılımcılarının bilgiyi saklama ve manipüle etme yeteneklerini değerlendirmek için oluşturulmuştur. Birkaç testte, biberiye özü içen katılımcılar, bilgiyi hatırlama ve bilişsel görevleri tamamlama becerilerinde belirgin bir gelişme gösterdiler.

 

Test grubundaki çalışma katılımcılarına 250 ml konsantre biberiye özü verildi. Biberiye özünü içtikten yirmi dakika sonra, deneklerin beyin kan akışları ölçüldü.

 

Biberiye özü tüketen bireyler, beyindeki kan akışının hızlanmasına ilave olarak, bilişsel performansta da ortalama %15 artış yaşadı. Bu, beynin görevi daha etkili bir şekilde yerine getirmek için ihtiyaç duyduğu enerjiyi daha hızlı bir şekilde üretebildiğini göstermektedir.

 

Beyine kan akışında iyileşme:

Plasebo grubuna kıyasla, biberiye özü içen deneklerin beyinlerinde anlamlı kan akışı artışı görüldü, bu da bilişsel görevleri yerine getirirken beynin oksijen ekstraksiyonunun arttığını göstermektedir. Bu, biberiye tüketmenin serebrovasküler faydaları olduğuna dair ilk kanıttır.

Çalışmada, plasebo grubuna kıyasla test grubundaki deneklerde bir dizi bellek görevinde ortalama %15’lik bir iyileşme görüldü. Çalışma sonuçları, hafıza temelli bilişsel işleyişin iyileştirilmesinde biberiyenin etkili rolü olduğunu desteklemektedir.

 

Bu çalışmanın sonuçları, biberiyenin çeşitli sağlık yararlarını gösteren önceki yapılmış araştırma koleksiyonuna bilimsel katkıda bulunmaktadır.

 

Biberiye özünde bulunan rosmarinik asit ve 1,8-sineolün gelişmiş bilişsel performansa katkı sağlayan temel yapılar olduğuna inanılıyor.

 

Biberiye, terapötik özellikleri ve hafıza geliştirme yeteneği ile tarih boyunca ünlenmiştir. Gücü ve faydaları, son zamanların simyacılarından, günümüz aromaterapi uygulayıcılarına kadar geniş bir kitle tarafından kabul görmüştür.

….

Hafıza tembelliği yaşayanlar her gün düzenli olarak 1-2 bardak biberiye çayı içerek veya bir tatlı kaşığı kurutulmuş biberiyeyi yemeklerine katarak bilişsel fonksiyonlarını geliştirebilir ve bilhassa ileri yaşlarda sıklıkla görülen UNUTKANLIK problemini yatıştırabilirler.