Haftanın Ayeti, Hadisi Ve Duası

İnanç
Ayet وَلَا يَأْتَلِ أُولُوا الْفَضْلِ مِنْكُمْ وَالسَّعَةِ أنْ يُؤْتُوا أُولِي الْقُرْنِي وَالْمَسَاكِينَ وَالْمُهَاجِرِينَ في سَبِيلِ اللَّهِ وَلْيَعْفُوا وَلْيَصْفَحُوا أَلَا تُحِبُّونَ أَنْ يَغْفِر...
EMOJİLE

Ayet

وَلَا يَأْتَلِ أُولُوا الْفَضْلِ مِنْكُمْ وَالسَّعَةِ أنْ يُؤْتُوا أُولِي الْقُرْنِي وَالْمَسَاكِينَ وَالْمُهَاجِرِينَ في سَبِيلِ اللَّهِ وَلْيَعْفُوا وَلْيَصْفَحُوا أَلَا تُحِبُّونَ أَنْ يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ وَاللهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ

 

Meali: İçinizden yardım sever ve zengin olanlar akrabaya, yoksullara ve Allah yolunda hicret edenlere, “Artık bir şey vermeyeceğiz” diye yemin etmesinler. Bağışlasınlar, hoş görsünler; Allah’ın sizi bağışlamasını arzu etmez misiniz? Allah çok bağışlayıcıdır, çok esirgeyicidir.

 

Nûr Suresi, 22. Ayet

 

Hadis

Ebû Kebşe -radıyallahu anh-’den rivâyet edildiğine göre, Rasûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- buyurdular:

 

“Nefsim yed-i kudretinde olan Allah hakkına söylerim: Üç şey vardır ki, yemin etme îtiyadında olsaydım bunların gerçek olduklarına yemin ederdim:

 

Sadaka olarak verdiğiniz şey malı eksiltmez. Sadaka verin.

 

Uğradığı haksızlığı Allah rızâsı için bağışlayan bir kimsenin de kıyamet günü Allah katında izzet ve şerefi çoğalır.

 

Dilencilikten bir kapı açana da Allah teâlâ ihtiyaç kapısı açar.”

 

(Tirmizî)

 

Dua

Ya rabbi sen affedicisin affetmeyi seversin sen bizi affeyle günahlarımızı bağışla. Yarabbi sen bizi iyi insanlarla karşılaştır,kötü insanların şerlerinden muhafaza eyle. Yardıma ihtiyacı olanlara uzanan bir el olabilmemizi nasip eyle. Hasta kullarına şifalar dertli kullarına edalar borçlu kullarınada biran evvel kapatmalarını nasip eyle. Sen herşeye gücü yetensin sen bizi cennetinle şereflendir ya Rabbi.