Haftanın Ayeti, Hadisi Ve Duası

İnanç
Ayet لِيَشْهَدُوا مَنَافِعَ لَّهُمْ وَيَذْكُرُوا اسْمَ اللهِ في أَيَّامٍ مَعْلُومَاتٍ عَلَى مَا رَزَقَهُمْ مِنْ بَهِيمَةِ الْأَنْعَامِ فَكُلُوا مِنْهَا وَأَطْعِمُوا الْبَائِسَ الْفَقِيرَ Meali:Böylece...
EMOJİLE

Ayet
لِيَشْهَدُوا مَنَافِعَ لَّهُمْ وَيَذْكُرُوا اسْمَ اللهِ في أَيَّامٍ مَعْلُومَاتٍ عَلَى مَا رَزَقَهُمْ مِنْ بَهِيمَةِ الْأَنْعَامِ فَكُلُوا مِنْهَا وَأَطْعِمُوا الْبَائِسَ الْفَقِيرَ

Meali:Böylece kendi yararlarını açık seçik görsünler ve Allah’ın onlara rızık olarak verdiği, belirlenen günlerde kesecekleri kurbanlık hayvanlar üzerine O’nun adını ansınlar. Artık onlardan hem kendiniz yiyin hem sıkıntı içindeki yoksulları doyurun.

Hac Suresi,28. Ayet

Hadis

Âişe (R.A.)’dan rivayet edildiğine göre, Resulullah (S.A.V.) şöyle buyurmuştur:

“Âdemoğlu kurban kesme gününde Allah katında kan akıtmaktan daha sevimli bir amel işlememiştir. O kurban, kıyamet günü boynuzları, kılları ve tırnaklarıyla gelecektir. Kurbanın kanı yere düşmeden önce Allah katında hemen kabul olunur. Bu sebeple kestiğiniz kurbanlardan dolayı sıkıntı değil gönlünüz hoş olsun.”

(İbn Mâce, Edahî: 3)

Dua

Ya Rabbi sen bizim günahlarımızı bağışla bize mağfiret et. Ya Rabbi sen yaptığımız ve yapacağımız ibadetleri kabul eyle. Keseceğimiz kurbanları makbul eyle. Verdiğin nimetlere şükretmeyi bize nasip eyle. Bize nimetler verdiğin zaman hamdetmeyi, bize sıkıntılar verdiğin zamanda sabretmeyi bize nasip eyle. Bu fani dünya hayatı sınavında başarılı olup, cennetini kazanan kulların arasına ilhak eyle.
Yüce Rabbim, sağlık, sıhhat ve afiyetle kurban bayramına ulaşmayı hepimize nasip eylesin.