Haftanın Ayeti, Hadisi Ve Duası

İnanç
Ayet وَاسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلوةَ وَإِنَّهَا لَكَبِيرَةِ إِلَّا عَلَى الْخَاشِعِينَ Meali: Sabır ve namazla Allah’tan yardım isteyin. Şüphesiz bunlar, Allah’a huşû ile boyun eğen...
EMOJİLE

Ayet

وَاسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلوةَ وَإِنَّهَا لَكَبِيرَةِ إِلَّا عَلَى الْخَاشِعِينَ

Meali: Sabır ve namazla Allah’tan yardım isteyin. Şüphesiz bunlar, Allah’a huşû ile boyun eğenlerden başkasına ağır gelir.

Bakara Suresi, 2/45. Ayet

Hadis

Ebû Yahyâ Suheyb b. Sinân’dan (ra) rivayet edildiğine göre Resûlullah şöyle demiştir:

“Müminin durumu ne hoştur! Her hâli kendisi için hayırlıdır. Bu durum yalnız mümine mahsustur. Başına sevinecek bir hâl geldiğinde şükreder; bu onun için hayır olur. Başına sıkıntı gelecek olursa ona da sabreder; bu da onun için hayır olur.”

(M7500 Müslim, Zühd, 64)

Dua

Ya Rabbi sen bizi dünya sıkıntıları ile meşgul etme. Dünya sınavında başarılı olanlardan eyle. Kalplerimizi ve gözlerimizi bu fani dünyanın zevkleriyle boyama.Kalbimizi dünya hevesi için sana ibadetten, şükretmekten alı koyma. Bize sıkıntı verdiğin zaman sabredip kazananlardan eyle. Ve bize nimetler verdiğinde de şükretmeyi nasip eyle. Bizi küfür ehlinden uzak eyle. Bize sana dosdoğru bir kul olmayı,senin dinine hizmet edip,senin rızanı kazanmış bir kul olmayı ve cennet ehlinden olmayı bizlere nasip eyle.