Profesyonel SEO Uzmanı Nasıl Bulunur?

İnternet
SEO; internet siteleri adına olmazsa olmaz bir özellik taşır. Bilhassa yeni sitelerin bir an önce Google arama sonuçlarında üst sıralarda yer almaları gereklidir. Aksi takdirde, internet siteleri aras...
EMOJİLE

SEO; internet siteleri adına olmazsa olmaz bir özellik taşır. Bilhassa yeni sitelerin bir an önce Google arama sonuçlarında üst sıralarda yer almaları gereklidir. Aksi takdirde, internet siteleri arasındaki rekabette bir adım geride kalabilirler.

SEO; sıradan bir siteyi dahi kullanışlı hale getirmek ve Google arama sonuçlarında üst sıralara taşımak adına gerçekleştirilen çalışmalar bütünüdür. Son derece detaylı bir çalışma olmakla beraber kısa sürede olumlu sonuç alınması mümkün değildir. Bu noktada, profesyonel SEO uzmanı ile beraber hareket edilmelidir. SEO çalışmalarının deneyimsiz kişiler tarafından yapılması halinde ortaya istenmeyen sonuçlar çıkabilir.

Profesyonel SEO Uzmanı Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır?

SEO’nun popüler hale gelmesiyle beraber bu konuda hizmet verdiğini iddia eden ve sektördeki pastadan payını almak isteyen kişilerin sayısı da artmıştır. Ancak, SEO uzmanı olarak hizmet verecek kişilerin bu konuda gerçekten deneyimli ve bilgili olmaları gerekir. Programcı, girişimci, reklamcı veya öğrenci sıfatıyla SEO hizmeti vermeye çalışan kişilerden kesinlikle uzak durulmalıdır. Bilhassa profesyonel SEO uzmanı tercih edilmelidir. Bunun yanı sıra, profesyonel SEO uzmanının sahip olması gereken farklı özellikler de mevcuttur.

  • Her şeyden önce, SEO uzmanında eleştirel düşünme yeteneği bulunmalıdır. Bu yeteneğin dışarıdan fark edilmesi bir hayli zordur. Ancak, yine de duruma yönelik yaklaşımları ile fark yaratan bir SEO uzmanının varlığı önem taşır. Sorunları birden fazla açıdan anlayarak değerlendiren ve karar aşamasında verilerden yararlanan bir SEO uzmanının profesyonel olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.
  • Profesyonel SEO uzmanı; konuşma ve yazma becerisi ile fark yaratmalıdır. Takdir edersiniz ki, internet sitelerine düzenli olarak içerik yüklenmelidir. Söz konusu içeriklerin özgün ve kaliteli bir şekilde hazırlanması şarttır. Bu noktada, profesyonel SEO uzmanı; içerik hazırlayabilecek yeteneğe sahip olmalıdır. Ayrıca, alanına ait terimleri iyi anlamalı ve karşı tarafa da anlatabilmelidir. Buna ek olarak, karmaşık fikir ve düşünceleri SEO ile ilgili olmayan insanların dahi anlayabileceği şekilde anlatabilme yeteneğine sahip olmalıdır.
  • Programlama ve teknik detay becerisinin gerekli olup olmadığı konusunda farklı görüşler vardır. Her şeyden önce, SEO uzmanının yapması gereken işlerden bahsedilmelidir. Profesyonel SEO uzmanı; sayfa hızı, yavaş yüklenme, sayfanın okunma hızı, sunucu bazlı yönlendirme, temel HTML etiketleri gibi hususlarda bilgi sahibi olmalıdır. Bu noktada, profesyonel SEO uzmanı; bir miktar da olsa programlama diline hakim olduğu takdirde ortaya çok güzel işler çıkarabilir.
  • Profesyonel SEO uzmanı; analiz becerisiyle de fark yaratmalıdır. Başta Google Analytics olmak üzere birden çok analiz seçeneğini kullanmayı bilmelidir. Bir başka deyişle, veri toplama ve analiz etme sürecinden başarıyla ayrılabilmelidir. Ayrıca, Adobe analiz verilerini değerlendirebilecek yetkinliğe sahip olması da ciddi bir avantajdır.
  • Son olarak, kendisini iletişim konusunda geliştirmiş biri olmalıdır. Hizmet verdiği kişi ve kurumlarla en iyi şekilde iletişim kurabilmelidir.