Hangi Ülkeden Sunucu Hizmeti Almalısınız?

İnternet
Bireysel veya kurumsal web sitesi kurmayı hedefleyenler için günümüzde sunucu hizmeti veren pek çok şirket ve bu şirkerlerin sundukları pek çok farklı server seçeneği bulunuyor. Yüzlerce seçenek arası...
EMOJİLE

Bireysel veya kurumsal web sitesi kurmayı hedefleyenler için günümüzde sunucu hizmeti veren pek çok şirket ve bu şirkerlerin sundukları pek çok farklı server seçeneği bulunuyor. Yüzlerce seçenek arasından karar vermek kimi zaman son derece zorlu olabilir; peki bu durumda nasıl karar vereceksiniz? Türkiye Lokasyon Sunucu mu? Yabancı firmaların seçenekleri neler? Hangi ülkeden sunucu hizmeti almalı? Sorular çok olsa da telaş etmenize gerek yok, sizler için bu soruların hepsini yanıtlamaya çalışacağız.

 

Sunucu Ülkesi Seçmek…

Günümüzde yerli ve yabancı pek çok farklı sunucu firması bulunuyor. Seçimi zorlaştıran, bu firmaların farklı amaçlara yönelik pek çok farklı seçenek sunmaları. Peki sunucu bilgisayarının hangi ülkede bulunması gerekiyor?

Bilişim dünyası, fiziksel engelleri ortadan kaldırmak için, CDN teknolojisini geliştirdi. Bu teknoloji, site kurucusu hangi ülkeden sunucu hizmeti almış olursa olsun, içeriğin o dili konuşanlara ulaştırılmasını sağlıyor. Ancak ekstra özellik, ekstra ücretdemek. Üstelik CDN teknolojisinin yeni ve kusurlu olduğu web tasarım konusunda uzman kişilerce sık sık dile getiriliyor.

Sitenizin Türkiye’den mi trafik almasını istiyorsunuz? O zaman fiziksel olarak Türkiye’de bulunan bir firmadan sunucu hizmeti yani Türkiye Lokasyon Sunucu tercih etmek sizler için daha ideal olacaktır. Bu seçim aynı zamanda değişken döviz kurlarının hosting masrafı üzerindeki etkisini sıfırlarken aynı zamanda teknik konularda muhatap bulmanızı kolaylaştırır.

O zaman yabancı ülkeden sunucu hizmeti almış firmalar, neden bu tip bir tercih yapıyorlar? Bunda iş modelinin veya site tarzının payı büyük. E-ihracat, uluslararası bir blog veya mobil uygulama sitesi tamamen yabancılara hitap edebilir. Bu nedenle de hizmet Almanya, Fransa, İngiltere, Estonya gibi ülkelerden alınmış olabilir.

Sunucu için ülke seçmek son derece basittir; hedef kitleniz Türkiye dışında ise Avrupa veya ABD’nin farklı ülkelerinden firmaları tercih edebilirsiniz; tersi için Türkiye Lokasyon Sunucu sizler için daha idealdir.

Eğer start-up bir şirketiniz varsa o ülkelerin kurumsal hosting paketlerinden almayı da düşünebilirsiniz. Özellikle Linux kurumsal hosting paketleri sizler için faydalı olabilir.

 

Yabancı Hosting Firmaları

Bilişim dünyasında çoğu zaman küçük farklılıklar, büyük etkilerin meydana gelmesini sağlayabiliyor. Yani bu iki kere iki her zaman dört etmiyor. Bir server firmasının kalite ve performansını etkileyen pek çok unsur var; ancak yabancı ülkeden sunucu hizmeti alan kişiler bu tercihlerinin yerinde olduğu konusunda ısrarcılar.

Bunda, yabancı hosting firmaları ile kalite algısının etkisi son derece büyük. Pek çok uzman yerli ve yabancı servis sağlayıcılar arasında büyük farklılıkların olmadığını belirtseler de,  büyük bir çoğunluk için bunun tam tersi geçerli.

Peki yabancı bir ülkeden sunucu hizmeti alacak olanlar hangi ülkeleri tercih edebilirler? Bu firmalar arasında Almanya’da bulunan hosting firmaları ilk sırada geliyorlar ki bunda ülkede yaşayan Türk Nüfusu’nun katkısı büyük. Ancak sizler kendi siteniz için Avrupa Ülkelerinden veya ABD’deki firmalardan hosting servisi alabilirsiniz.

https://www.respanet.com.tr/dedicated-server.html