İleti Yönetim Sistemi (İYS) nedir?

İnternet
İleti Yönetim sistemi nedir? İYS nedir? İleti Yönetim Sistemi Nasıl Çalışır? Ticaret Bakanlığı’nın kullanıma sunduğu İleti Yönetim Sistemi (İYS) izinsiz ticari elektronik iletilerin tüketicilere gönde...
EMOJİLE

İleti Yönetim sistemi nedir? İYS nedir? İleti Yönetim Sistemi Nasıl Çalışır?

Ticaret Bakanlığı’nın kullanıma sunduğu İleti Yönetim Sistemi (İYS) izinsiz ticari elektronik iletilerin tüketicilere gönderilmeden engellenmesi ve istenmeyen mesaj trafiğinin azaltılmasını hedefliyor.

 

İLETİ YÖNETİM SİSTEMİ (İYS) NEDİR?

İleti Yönetim Sistemi (İYS), tüm hizmet sağlayıcıların güncel ticari elektronik ileti onaylarını kaydettikleri ulusal veri tabanı sistemidir.

İleti Yönetim Sistemi ile vatandaşlar onay verdikleri mesajlar için ret haklarını kullanabilirler.

İleti Yönetim Sistemi sayesinde vatandaşlar ileti izinlerini artık tek noktadan kolayca yönetebilecek, istedikleri marka için onay verip, ileti almak istemedikleri markaların mesajlarını engelleyebilecekler.

İLETİ YÖNETİM SİSTEMİ (İYS) NASIL ÇALIŞIR?

Ticari elektronik ileti gönderimi yapan her hizmet sağlayıcı; pazarlama, reklam ve kampanya, gibi ticari elektronik iletilerini müşterilerine iletebilmek için aldıkları ticari elektronik ileti izinlerini İleti Yönetim Sistemi’ne (İYS) yüklemektedir.

Alıcılar, hizmet sağlayıcının veya markasının ticari elektronik ileti göndermesine izin verdiğini görüntüleyebilir, gerektiğinde hizmet sağlayıcılara her bir kanal (arama, mesaj ve e-posta) için verdikleri izinleri İYS üzerinden düzenleyebilir.

Tüm bu işlemler iys.org.tr üzerinden, tek bir platformda yapılır.

Ret hakkının kullanılırsa İYS filtresi sayesinde bu iletiler ret hakkını kullanmış alıcılara gönderilmez.

İYS ile birlikte, vatandaşların ticari elektronik ileti onaylarına ilişkin şikayetlerin hızlı biçimde sonuca ulaştırılması mümkün olacaktır.

 

İLETİ YÖNETİM SİSTEMİNE GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN