MARMARİS’TE ÇAM BALINI DENEMEDEN GERİ DÖNMEYİN

Turizm&Seyahat
Muhteşem denizi, koyları, plajları, gece hayatı ve sosyal aktiviteleri ile Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden biri olan Marmaris, her sene binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. ...
EMOJİLE

Muhteşem denizi, koyları, plajları, gece hayatı ve sosyal aktiviteleri ile Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden biri olan Marmaris, her sene binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Ege kıyılarının en büyük tatil yeri konumunda. Marmaris’e geldiğinizde yapmadan geri dönmemeniz gereken aktivitelerin başında Mavi Tur geliyor.

Marmaris, Türkiye’deki en iyi mavi tur lokasyon yerlerinden birisi. Bu turlar Muğla sahil şeridi boyunca uzanıyor. Marmaris ve çevresindeki nefis koylara ve adalara uğrar. Bu sayede unutulmaz bir deneyim yaşayabilir, mavinin en güzel tonlarıyla tanışabilir ve denizin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca tatili hareketli geçirmek isteyenler için gece hayatı olarak da oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan Marmaris’te sayısız disko, bar, cafe ve gece kulüpleri bulunuyor. Eğer gece hayatını hareketli seviyorsanız bu mekanların bulunduğu Barlar Sokağı tam size göre olabilir.

Diğer taraftan daha sessiz ve daha az hareketli tatil sevenler için de sakin ve canlı müzik yapan birçok cafe mevcuttur. Bu sayede Marmaris’te her türlü müzik türünü tadabilirsiniz. Marmaris’te görülmeye değer bir diğer yer ise Kleopatra ( Sedir ) Adası ve Plajı. Kleopatra’ nın bu plajda yüzdüğüne inanıldığı için onun adı verildiği rivayet ediliyor. Ayrıca bu bölgede antik şehir duvarları ve antik tiyatro kalıntıları da yer alıyor. Eğer bunlar dışında daha hareketli aktiviteler arıyorsanız da Marmaris Cip Safarisi bölgede en çok yapılan ve sevilen aktivitelerden birisidir. Doğa severler için inanılmaz bir fırsat olan bu safari ile Marmaris’in doğal güzelliklerini keşfedebilir, patikaları ve yolları muhteşem manzaralar eşliğinde gezebilirsiniz. Ayrıca cip yerine bisikletle de ailenizle birlikte doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Bu gezileri yaparken de köylere uğrayarak Marmaris’in meşhur gerçek çam balını deneyebilirsiniz. Çiçek balına göre 10 kat daha faydalı. Buraya kadar gelmişken çam balını nefis bir köy kahvaltısı eşliğinde yemeden dönmeyin.