Soğuk Lipoliz

Kişisel Bakım
İnsan kendi yaşamında birçok farklı türden sorun ile karşılaşabiliyor. Kimi zaman önemli ve kimi zaman ise daha az önemli olsa da insanlar yaşadıkları sorunlara çözümler bulmak istiyor. Nitekim gerek ...
EMOJİLE

İnsan kendi yaşamında birçok farklı türden sorun ile karşılaşabiliyor. Kimi zaman önemli ve kimi zaman ise daha az önemli olsa da insanlar yaşadıkları sorunlara çözümler bulmak istiyor. Nitekim gerek yaşam kalitesini etkilediği için gerek kişinin görünümünde sorunlar teşkil ettiği için vücutta görülen yağlanma başlı başına bir sorun haline gelebiliyor. Ama günümüzde bunun için uygulanan yöntemler var ve bu yöntemlerden bir tanesi de son yıllarda etkilerinin de kanıtlanması ile beraber Soğuk Lipoliz denen metot.

Nasıl Bir Yöntemdir?

Adından da anlaşılabileceği üzere bu yöntem bölgesel olarak ortaya çıkan yağlardan kurtulmak için uygulanan bir metot. Hangi bölgede yağlanma mevcut ise o bölgede olan yağlar belirleniyor ve çevresinde olan diğer dokulara zarar vermeden yağlar soğutularak yağın dış kısmında olan zarları eriterek kendi bünyesi içinde emilip yok edilmesini sağlayan bir uygulamadır.

Benzer diğer uygulamalar ile kıyaslandığında son derece acısız ve kolay olan bir metottur. Ortalama bir seans 45 dakika sürer. Hasta bu süre zarfınca dinlenir, yapılan uygulamayı hissetmez bile. Dahası yavaş yavaş etkilerini göstermeye başlarken kesin sonuçlar en geç 4 ay sonra görülmüş olur.

Hangi Bölgelere Uygulanır?

Soğuk Lipoliz vücudun aşağıda belirtilen bölümleri için yapılabilecek olan bir uygulamadır

  • Göbek bölgesinde bariz biçimde ve rahatsız verici şekilde ortaya çıkan yağlanma
  • Yine vücudun ya bölgesinde ortaya çıkan ve şekilsel bozukluk olan yağlanma
  • Hamilelik sonrasında kalan fazlalıklar ( özellikle sezaryen ile yapılan doğumlarda)
  • Alt karın bölgesi
  • En çok yağlanmanın göründüğü basen bölgesi
  • Kimi zaman nadiren de sırtta oluşan semptomlar
  • Ve elbette bacağın muhtelif kısımlarında görülen yağlanmalar için gönül rahatlığı ile bu uygulama kişinin soğuk lipolizi yaptırmasına mâni bir durum yok ise yaptırılabilir.

Kimler İçin Uygun Değildir?

Üstte de ifade edildiği çok fazla bölgede uygulanan bir yöntem olan Soğuk Lipoliz uygulamasının herkes için yapılabileceğine dair bir kural kaide yoktur. Bu uygulama aşağıda belirtilen insanlar için risk içeren ve yapılmaması hatta tamamen uzak durulması gereken bir yöntemdir. Es kaza yapılır ise ciddi riskler ve istenmeyen durumlar ortaya çıkar

  • İlk başta belirtmek gerekir ki hamilelik döneminde kesinlikle uzak durulmalıdır
  • Bir diğer kesinlikle yaptırılmaması gereken kişiler Raynoud sendromu olan kişilerdir. Hastalığın özelliği itibarıyla bu sorunu olan kişilere de tavsiye edilmez.
  • Elbette vücut gelişimini tam olarak tamamlamadığı için 18 yaş altındaki insanlar için de uygulanması vücut gelişimini etkileyeceğinden sıkıntı teşkil eder. Aile onay verse bile yapılmamalıdır. Üst yaş sınırı için ise kesin bir durum yoktur
  • Halk arasında soğukta beliren morluklar olarak tabir edilen ve tıbbi ismi paroksismal cold hemoglobinüri kişilerde de risk yaratır
  • Son olarak da soğuk lipolizin kriyobulinemi problemi olanlarda yapılamayacağını ifade etmek gerekir.

Bunların dışındaki tüm kesimlerde kadın erkek fark etmeksizin yapılabilecek bir uygulamadır.

Bilinmesi Gereken Diğer Hususlar

Kişi eğer Soğuk Lipoliz metoduna başvuracak ise kesinlikle alanında uzman bir doktor ile çalışması gerekir. Bu noktada çok iyi bir araştırma yapmalı ve nihai kararını ondan sonra vermelidir.  Bu yöntemin toplam kaç seans olacağı ise kişinin durumu ile alakalıdır. Bir veya birden fazla seans sürebilir. Seans aralarında doktorun öngördüğü süreler ile ara verilir.

Bu yöntemin diğer benzer yöntemlere göre en büyük avantajı yapılan işlem sonrasında kişinin günlük yaşamına hiç mola vermeden devam edebilmesi, ağrı sızı gibi bir şey hissetmemesidir.

Soğuk Lipoliz Fiyatları İçin Hemen sayfaya Göz atın.