Kendi teraryumunuzu yapmak istiyorsunuz ama içinde hangi bitkilerin iyi olacağı konusunda kararsız mı hissediyorsunuz?
Kararınızı verebilmeniz için işleri sizin için biraz daha basitleştirelim.
Aşağıda teraryumunuzda iyi sonuç verebilecek farklı bitki çeşitlerinin ayrıntılı bir listesini bulabilirsiniz. Düşlediğiniz teraryuma uygun bitkileri seçerken, çiçekler hakkındaki kısa notlarımıza göz atmanız yeterli. (*Daha önce hiç teraryum yapmadıysanız veya başarılı teraryum çeşitlerini merak ediyorsanız Çiçek Sepeti tasarım çiçekler kategorisine biz göz atabilirsiniz.)
Watermelon Peperomia
Teraryum için en çok tercih edilen bitkilerden biri olan watermelon peperomia, karpuz kabuğu gibi görünen yapraklara sahiptir ve sadece 8 santim büyür. Dekoratif bir teraryum yaratıyorsanız, bu bitki tasarımınız için kesinlikle uygundur.
Air Plant (Hava Bitkisi)
Toprak olmadan sadece hava ve su ile yaşayabilen bitki, onları cam bir kaba yerleştirdiğinizde, ihtiyaç duydukları her şeyi eşsiz yaprakları yardımıyla halledebilirler.
Venus Flytrap (Venüs Sinek Kapanı)
Çoğu insan doğal ortamlarında bol miktarda sinek yediği için bu bitkileri korkutucu etçil bitkiler olarak düşünür. Fakat onları teraryumuza dahil ettiğinizde, sinekle beslemek zorunda değilsiniz.
Venüs sinek kapanını sadece kuma yerleştirin, yosunlayın ve bol miktarda güneş verin. Teraryumunuzda korkutucu değil, mutlu bitkiler olduklarını göreceksiniz.
Kaktüs
Pek çok insan kaktüsün teraryum için uygun bir bitki olduğunu düşünmese de, teraryumunuz eğer açık olacaksa, kaktüs çok uygun bir seçim olacaktır.
Kaktüs kurak iklim tercihinden dolayı, diğer bitkilere göre daha az özen ister. Bu da seçim yaparken sizi etkileyecek bir faktör olabilir.
Prayer Plant (Dua Çiçeği)
Teraryumunuzda olmasını isteyebileceğiniz zarif bir bitkidir. Sıcak bir iklimi ve dolaylı güneş ışığını tercih eder. Yeterince güneş ışığı almıyorsa, yapraklar kapalı kalır.
Aquamarine (Akuamarin)
Bu bitki küçük, yuvarlak yaprakları ile basit bir tasarıma sahiptir. Teraryumunuzun dibinde örtü bitkisi olarak kullanılabilir.
Akuamarin teraryum için mükemmel bir seçimdir, çünkü ayak boyu uzar, nemi sever ve birçok bitkiden daha az güneş ışığı onun için yeterli olur.
Calathea (Kalatya)
Kalatya, bol nemli tropik bir ortam bitkisidir. Doğrudan toprağa ekilebilir ve dolaylı güneş ışığını sever. Calathea, yeşil, beyaz ve pembe yapraklarıyla teraryumunuza renk katabilir.
Strawberry Begonia (Taşkıran)
Sadece sekiz santim uzayan bu bitki, yılda bir defa beyaz yıldız şeklinde çiçeklerle çiçeklenir. Yaprakları aynı begonyalar gibi süslüdür. Bu yüzden teraryumunuza mükemmel bir görsellik katabilir.
Pilea (Para Çiçeği)
Bu bitki teraryumunuza yeşil renk katmak ve görüntüsünde farklı dokular sağlamak istediğinizde, mükemmel bir seçim olacaktır.
Pilea için sadece biraz ışık yeterlidir. Aksi takdirde bitki ek güneş ışığı almak için yayılır.
Afrika Menekşesi
Afrika menekşeleri yapraklarının ıslatılmasından hoşlanmaz. Bu durum onları teraryum için mükemmel bir aday yapar çünkü arzu ettikleri nemli toprağı teraryumda sağlayabilir, köklerinden su çekebilir ve sadece altı santim boyunda büyürler. Buna karşılık, parlak renkli yaprakları ile teraryumunuza renk katar.
Friendship Plant (Dostluk Çiçeği)
Nemli (veya tropikal) koşulları tercih eden bir teraryum bitkisidir. Bununla birlikte, bitki gölgeyi tercih eder. Tasarımınıza aynı koşullarda var olabilen bitkileri dahil ettiğiniz sürece
teraryumunuz mükemmel olabilir.
Croton (Kraton)
Bu bitki herhangi bir terraryum için harika bir seçim olacaktır. Çünkü yapraklar parlak renklidir, göz kamaştırır ve çekicilik sağlayan parlak bir yüzeye sahiptir. Ancak, bu bitki ışık ister. Teraryumunuzu nereye yerleştireceğinize karar verirken bunu aklınızda bulundurmanız gerekir.
Krotonlar açık teraryumlar için mükemmel bir seçenektir çünkü bazı bitkilerde olduğu gibi neme çok ihtiyaç duymazlar.
Evet, artık teraryum tasarımlarında başarılı olabilecek bitkiler için farklı birçok seçeneğiniz var. Umarız bu muhteşem bitkiler, bir teraryum oluşturmak ve evinize farklı, doğal bir dekorasyon eklemek için size ilham vermiştir. Bitkilere karar verdikten sonra teraryum tasarımlarıyla ilgili fikir almak isterseniz, profesyonel teraryum örneklerine ciceksepeti.com’dan bakabilirsiniz