Hasan Aksay kimdir?

Biyografi
Hasan Aksay (d. 1931, Haruniye, Türkiye), Türk siyasetçi. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Özel Osmaniye Lisesi Müdürlüğü, Milli Gazete Başyazarlığı, 1.(XII), 2.(XIII) ve 5.(XV...
EMOJİLE

Hasan Aksay (d. 1931, Haruniye, Türkiye), Türk siyasetçi.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Özel Osmaniye Lisesi Müdürlüğü, Milli Gazete Başyazarlığı, 1.(XII), 2.(XIII) ve 5.(XVI) Dönem Adana, 4.(XV) Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Devlet Bakanlığı yaptı. Evli ve 4 Çocuk babasıdır.

İlahiyat eğitimi alan, siyasi tarihi 1961’de yaşını büyüterek Meclis’e Adalet Partisi’nin listesinden girerek başlayan Aksay, aynı dönemde milletvekilliğinin yanı sıra Türk Ocakları’nda genel sekreterlik yaptı.  Erbakan’la yolları, ortakları arasında yer aldığı ‘Gümüş Motor’ serüveninde kesişti. Aksay, daha sonra Necmettin Erbakan ile Milli Nizam Partisi’ni kurarak Türkiye siyasetinde kalıcı bir rol oynayacak Milli Görüş çizgisini inşa eden isimler arasında yer aldı. Aksay’ın çizgisi, hareketin yayın organı Milli Gazete’nin kurucusu olmak gibi bir mihenk noktasını da içeriyor.

Vikipedi-T24