Bedii Faik Akın Kimdir?

Biyografi
1921 yılında Bandırma’da doğdu. Lise öğrenimini İstanbul Kabataş Lisesi’nde tamamladı. Tıp fakültesine girdi. Tam doktor olacakken vazgeçip, tütün ticaretine yöneldi. Ticarette belirli bir...
EMOJİLE

1921 yılında Bandırma’da doğdu. Lise öğrenimini İstanbul Kabataş Lisesi’nde tamamladı. Tıp fakültesine girdi. Tam doktor olacakken vazgeçip, tütün ticaretine yöneldi. Ticarette belirli bir süre geçirdekten sonra yazı hayatına atıldı. Tasvir gazetesinde başladığı fıkra yazarlığını Tan, Milliyet, Yeni İstanbul ve Ulus gazetelerinde sürdürdü. Daha sonra Falih Rıfkı Atay’la Dünya gazetesini çıkardı. 

Demokrat Parti iktidarına karşı sürdürdüğü sert muhalefetiyle tanındı. 1965 seçimlerinin ardından Adalet Partisi yanlısı bir tutum izledi. 1975 yılında Dünya gazetesini sattı ama fıkra yazarlığına devam etti. Ardından Hürriyet ve Son Havadis gazetelerinde yazdı.

ESERLERİ

Efendime Söyleyeim, Yalancı, Hitler Anlatıyor, Rusya’dan, Bir Grip Ada, Sam Amca’nın Evinde, Pablo’nun Gülüşü, O Biçim, İhtilalciler Arasında Bir Gazeteci, Akıl Cumhuriyeti İsrail ve Matbuat Basın derkeen… Medya (4 cilt) belli başlı eserleridir. (biyografi.net)