Yurtta 23 Nisan Coşkusu!..

Olaylar
Anıtkabir’deki ilk törene, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Emin A...
EMOJİLE

Anıtkabir’deki ilk törene, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Emin Alpman, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çubukçu ile bir kız ve erkek öğrencinin Atatürk’ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Bakan Çubukçu, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

”Büyük önder Atatürk, ülkemizin dört bir yanından gelip rengarenk bir çiçek buketi oluşturan çocuklarımızla ve onları emanet ettiğiniz öğretmenlerimizle birlikte huzurunuzdayız. Eşsiz öngörünüzle yeryüzünün tüm çocukları bir araya gelsin, çocuklar arasında kardeşlik ve sevgi gelişsin, barış içinde yaşayacağımız bir dünya oluşsun diye hediye ettiğiniz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bize kalan çok değerli bir armağan olarak aynı inanç, coşku ve heyecanla kutluyoruz.”

Çubukçu, daha sonra Anıtkabir’i ziyarete gelen öğrencilerin arasına girerek bayramlarını kutladı ve bir süre sohbet etti.

Bir öğretmenin Nazlı Suada Çiller adlı kızını kucağına alarak seven Bakan Çubukçu, asker kıyafeti giydirilmiş Melis Ünal isimli bir başka çocukla ve bazı öğretmenlerle fotoğraflar çektirdi.

Bakan Çubukçu’ya çiçekler veren öğrencilerden bazıları SBS ve diğer sınavların kaldırılmasını istedi.

Bakan Çubukçu ve beraberindeki heyetin Anıtkabir’den ayrılmasının ardından öğrenciler kortej oluşturarak Atatürk’ün mozolesini ziyaret etti.

TBMM’DE RESEPSİYON DÜZENLENECEK

TBMM’deki kutlamalarda, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Meclis’teki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu.

TBMM Başkanı Şahin’in anıta çelenk bırakması ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Başkanlık Divanı üyeleri, partilerin grup başkanvekilleri, milletvekilleri, TBMM Genel Sekreteri Sadettin Kalkan ve TBMM idari personeli katıldı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, törene, 7 yaşındaki kızı Sena ile katıldı.
TBMM Başkanı Şahin, Sena ile bir süre sohbet etti.

Şahin ve devlet erkanı daha sonra Anıtkabir’i ziyaret edecek. TBMM açılışının 90. Yılı dolayısıyla Birinci Meclis Binası’nda düzenlenecek törende, Meclis Başkanı Şahin konuşma yapacak. Şahin, Meclis’te kutlamaları kabul edecek. Meclis Başkanı Şahin, TBMM Tören Salonu’nda resmi kabul resepsiyonu verecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM’nin açılışının 90. yıl dönümü nedeniyle TBMM’nin özel gündemli toplantısı ile TBMM’de verilecek resmi kabule katılacak. Abdullah Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları dolayısıyla Ankara’ya gelen şehit çocukları heyetini kabul edecek. Gül, öğretmen ve öğrenciler ile Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu,Ankara Valisi Kemal Önal ve beraberindeki Ankara İl Milli Eğitim heyetini Çankaya Köşkü’nde ayrı ayrı kabul edecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Anıtkabir’deki törene katılacak. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in TBMM’de kutlamaları kabul töreni ile TBMM’nin özel gündemli toplantısına da katılacak olan Erdoğan, TBMM’nin 90. açılış yılı nedeniyle Meclis’te verilecek Resmi Kabule de katılacak. Başbakan Erdoğan, 23 Nisan nedeniyle Merkez Bina’da çocukları kabul edecek.

ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANACAK

Genel Kurul, yıl dönümünde özel gündemle toplanacak. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in açış konuşmasının ardından AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Genel Kurul’a hitap edecek. Daha sonra TBMM’de grubu bulunmayan partilerin temsilcileri birer konuşma yapacak.

GÜL’DEN 23 NİSAN MESAJI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, her ülkenin olduğu gibi Türkiye’nin de kendi içinde sorunları olduğunu, çeşitli sorunlarla bağlantılı bazı tartışmaların, siyasi çekişmelerin yaşanmasının da tabii karşılanması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, ”Önemli olan sağduyunun korunması, herkesin birbirini anlaması ve düşüncesine saygı göstermesi, tartışmaların tahriklere kapılmadan, olgunluk içerisinde yürütülmesidir” dedi.

Gül, toplumun tüm kesimlerini, ülkeyi geleceğe taşıyacak hedeflere titizlikle sahip çıkmaya çağırdı.

Cumhurbaşkanı Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, ülkenin her köşesinde milletçe büyük bir coşku yaşandığını, TBMM’nin açılışının 90. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın gururla kutlandığını belirtti.

Gül, 23 Nisan 1920’de tarihin en önemli olaylarından birinin gerçekleştiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

”Atatürk’ün önderliğinde İstiklal Savaşı’nı sevk ve idare eden, Cumhuriyeti kurarak güçlü ve büyük Türkiye’nin temellerini atan TBMM, bağımsızlığın ve milli egemenliğin sembolüdür. TBMM, gerek savaş yıllarında gerek daha sonraki dönemlerde milletimizin yolunu aydınlatmış, milli iradeyi hakim kılmış, imkansızlıklara rağmen, üstlendiği ağır sorumluluğu layıkıyla yerine getirmiştir. Dünya parlamentoları arasında seçkin yeri bulunan TBMM, ‘Gazi’ bir Meclis’tir. Bu yönüyle TBMM’nin, dünyada eşi ve benzeri olmadığının altını çizmek isterim.”

Gül, çocuklara şöyle seslendi:

”Sizlere daha müreffeh, daha güçlü, gurur duyacağınız bir Türkiye bırakabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zamanı geldiğinde ülkeyi sizler devralacaksınız. Okuyacak, başarıyı yakalayacak, çok önemli görevlere geleceksiniz. Bu ülkenin idarecileri, hekimleri, iş adamları, sanatçıları, fikir adamları, bilim insanları, sporcuları olacaksınız. Hedeflerinizi yüksek tutmalı, daima ileriye bakmalı, bugünkü Türkiye’nin de böyle bir anlayışın, büyük fedakarlıkların eseri olduğunu hep hatırlamalısınız.”