“Patates Hat”tan 17 Görüşme

Olaylar
Aziz Yıldırım’ın 17 görüşmede kullandığı telefon hattı üzerine çıkan Rabia K. şikayetçi oluyor. Şike davasında yargılanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın kullandığı cep telefonu hattın...
EMOJİLE

Aziz Yıldırım’ın 17 görüşmede kullandığı telefon hattı üzerine çıkan Rabia K. şikayetçi oluyor. Şike davasında yargılanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın kullandığı cep telefonu hattının, İstanbul’da yaşayan bir çocuk annesi Rabia D.’ye ait olduğu ortaya çıktı.

Habertürk gazetesi o isme ulaştı. Rabia D.’nin "Yıldırım’ı tanımıyorum" sözleri gazetenin manşetine taşındı.

Kimlik bilgileri kullanılarak alman telefon Türkiye’yi sarsan "şike iddianamesi"nin ek 23. klasörüne giren 34 yaşındaki Rabia K., bir süre önce eşinden boşandığı için kızlık soyadı ‘D.’yi kullanıyor.
Aziz Yıldırım’ın; eski MÎT İstanbul Başkanı İsmail Nişancı, Mehmet Ağar, Şekip Mosturoğlu, Tamer Yelkovan gibi isimlerle görüşmeler yaptığı telefon hattından bilgisi olmadığını belirten Rabia D., şunları söyledi:

"4-5 yıl önce kimliğimi kaybettim. Polise başvurup durumu ilettim. Nüfus cüzdanımı bulan ya da çalan kişiler kullanmış olabilir. Ayrıca geçen yıl kullandığım telefon hattı, bilgim olmadan başka bir GSM operatörüne geçti. Bayiye gittim, sağlıklı bir açıklama yapamadılar. Tekrar eski operatörüme geçtim. Bir süre sonra yine konuşamaz oldum. İkinci kez bayiye gidince hattımm iptal olduğunu söylediler. Sıkıntı çıkınca şimdi konuştuğum hattı aldım. Bu arada üzerime kayıtlı bazı hatlar olduğunu öğrendim. Bayi isim benzerliği olabileceğini söyledi. Benim üzerime gerçekte üç hat kayıtlı. İki telefon hattını yeğenlerim kullanıyor. Biri de bende."

‘0 ADRESTE BULUNMADIM’

Aziz Yıldırım’ı tanımadığını belirten genç kadın, "İşimi bir süre önce kaybettim. Onu tanısam herhalde bugün iş arıyor olmazdım. Benim adımla nasıl telefon hattı aldığını bilmiyorum. Ayrıca Aziz Yıldırım’ın kullandığı 05… hatlı telefonda adresim olarak gösterilen İzmir’deki adreste hiç bulunmadım" dedi.

ÜZERİNE 150 HAT ALINMIŞ

Şike nedir bilmediğini belirten Rabia D., şöyle konuştu: "Üzerime kayıtlı sahte adresli 150 telefon hattı olduğunu sizden öğreniyorum. Benim kimlik bilgilerimle telefon hattı alan herkesi savcılığa şikâyet edeceğim. Bugün adliyeye gidip Aziz Yıldırım hakkında da şikâyet dilekçesi vereceğim. Üzerime kayıtlı sahte hattı kullanarak ismimi şike iddianamesine soktuğu için mağdur oldum."

ADRES SAHTE ÇIKTI

Şike soruşturmasını yürüten savcıların emniyetten istediği ek klasörler arasında yer alan "İletişim Tespit Tutanaklarındaki Aziz Yıldırım’ın kullandığı telefon, Rabia K. adına çıkmıştı. Üzerine kayıtlı 150 hat daha bulunan Rabia K.’nın oturduğu yer olarak verilen "Ali Çetinkaya Bulvarı, Alsancak, İzmir" adresi sahte çıkmıştı.

PATATES HAT NEDİR?

Başkalarının kimlik bilgileri kullanılarak alınan hatlardır. Daha çok polisin yaptığı dinlemelerden kaçınmak isteyen kişiler tarafından kullanılır. Genellikle ihtiyaç giderildikten sonra bir daha kullanılmaz.

Habertürk