Caferilerden ‘film’ protestosu

Olaylar
Muhammed’e (SAV) hakaret içeren ‘Müslümanların Masumiyeti’ isimli filmi protesto etti. Eylemciler, ABD ve İsrail bayraklarının sarılı olduğu kuklaları yaktı. Halkalı Zeynebiye Camii ...
EMOJİLE

Muhammed’e (SAV) hakaret içeren ‘Müslümanların Masumiyeti’ isimli filmi protesto etti. Eylemciler, ABD ve İsrail bayraklarının sarılı olduğu kuklaları yaktı.

Halkalı Zeynebiye Camii önünde Cuma namazı sonrası toplanan Caferiler, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

Eylemde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, ABD ve İsrail’i kınadı. Özgündüz, bu olayı bir fitne, provokasyon ve bir entrika olarak değerlendirdi. Entrikaları Siyonist ve Emperyalist ellerin çevirdiğini söyleyen Özgündüz, "Bu oyunu kuranların oyunlarına gelmemeliyiz. ABD halkını hedef almadan ABD emperyalizmini, İsrail halkını hedef almadan İsrail Siyonizmini hedef alarak diyoruz ki; kahrolsun ABD, kahrolsun İsrail." dedi. Günün Müslümanların birlik günü, insanlığın birlik günü ve ezilenlerin mazlumların birlik günü olduğunu ifade eden Özgündüz, Emperyalizme ve Siyonizm’e karşı, "Herkes bunu bilsin ki Hz Muhammed’e gönül veren herkes canını malını heba etmeye hazırdır." açıklamalarında bulundu.

Eylemciler daha sonra, ABD ve İsrail bayraklarının sarıldığı kuklaları ateşe verdi.