Başbakan first kediyi işten attı!

Olaylar
İngiltere Başbakanlık Konutu’nun resmi fare avcısı Larry, David Cameron’ın sabrını taşırdı. Cameron bir buçuk yılda sadece tek bir fare yakalayan Larry’yi kovdu. İngiltere Başbakanı ...
EMOJİLE

İngiltere Başbakanlık Konutu’nun resmi fare avcısı Larry, David Cameron’ın sabrını taşırdı. Cameron bir buçuk yılda sadece tek bir fare yakalayan Larry’yi kovdu.

İngiltere Başbakanı David Cameron’ın Londra Downing Caddesi 10 numaradaki resmi konutuna geçen yıl fare avcısı olarak görevlendirdiği kedi Larry, Şubat 2011’den beri sadece tek bir fare yakalayınca işinden oldu. Cameron’ın konutta yaşamasına resmen izin verdiği erkek kedi Larry, başkent Londra’daki en eski hayvan barınağından alınmıştı. Başbakan Cameron, avcı bir kedi olduğu şeklindeki tavsiyeler üzerine Larry’yi seçmişti. Ancak rahata alışıp kendini uykuya veren Larry, burnunun ucundaki fareyi görmediği fotoğraf karesiyle İngiliz basınına malzeme oldu.

YİNE UYURKEN YAKALANDI
Başbakanlık toplantı odasındaki sandalyelerin ve masanın üzerinde uyuyan Larry’nin tembelliğinden bıkan Cameron da sabrını kaybetti. Perşembe günü odasında bir fare dolanırken Larry’yi sandalyesinde uyurken bulan Cameron, sonunda "resmi görevli kedi"yi yolladı. Cameron, Larry’nin yerine, Maliye Bakanı George Osbourne’nün kedisi Freya’yı, sadece kendi konutunun değil, yanındaki 11 ve 12 numaralı resmi konutların da "fare avcısı" olarak atadı. Üç yıl kayıplara karışan ancak geçtiğimiz günlerde Downing Street’e geri dönen Freya’nın daha atak ve gözü açık bir fare avcısı olduğu söyleniyor.

GAZETECİYE DE SALDIRMIŞTI
Beş yaşındaki Larry, göreve başladıktan ancak iki ay sonra fare yakalamayı başararak "vejetaryen" olmadığını ispat etmişti. Downing Caddesi’ndeki ünlü 10 numaralı kapı önünde ölü fareyle birlikte görülen resmi yakalayıcı Larry’nin "başarısı", Başbakanlık Sözcüsü tarafından basına duyurulmuştu. İngiliz basınına tembelliğiyle sürekli konu olan ve giderek yaşlandığı için eskisi kadar çabuk hareket edemeyen Larry, bir kadın gazeteciye saldırmış ve kolunu tırmık içinde bırakmıştı. İngiltere’de 1980’li yılların kadın başbakanı Margaret Thatcher’dan beri başbakanlıkta bir kedi istihdam ediliyor. Thatcher, kedisi Humphrey için yıllık 100 sterlin maaş bile bağlamıştı.

ahaber.com