Dershane bombacısı öldürüldü

Olaylar
Alper Sancar’ın haberi  Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine önceki gece sızma girişiminin ayrıntıları ortaya çıktı. 2 Eylül günü 18 kayıp verdiği saldırıyı telafi etmek için 30 PKK’l...
EMOJİLE

Alper Sancar’ın haberi 

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine önceki gece sızma girişiminin ayrıntıları ortaya çıktı. 2 Eylül günü 18 kayıp verdiği saldırıyı telafi etmek için 30 PKK’lı’nın tekrar sızma girişiminde bulunduğu öğrenildi. Vatandaştan polis ve jandarmaya sızma girişimiyle ilgili çok sayıda ihbar geldiği öğrenildi. Teröristler ilçe girişinde jandarma ve polis özel harekât timleriyle karşılaşınca çıkan çatışmada, 4 terörist öldürülürken, 10’unun yaralandığı 15’in de silahlarını bırakarak kaçtığı ifade edildi. Öldürülen teröristlerden birinin sözde Van Eyalet Komutanı Dara kod adlı Mehmet Gui olduğu öğrenildi. Gui’nin, 2008’de Diyarbakır’da dershane önün 5 kişinin öldüğü 67 kişinin de yaralandığı bombalı saldırının talimatını verdiği öğrenildi. Gui’nin Kandil’in en güvendiği ve özel yetiştirdiği militanlardan olduğu öğrenildi. Fehman Hüseyin’in, sağ kolu olan Gui’nin emrine İran’daki Kelereş kampından 150 PKK’lıyı verdiği ifade edildi.

DESTEK İRAN VE SURİYE’DEN
200 PKK’lının öldürüldüğü Şemdinli’deki operasyonlarda sağ yakalanan Delila kod adlı Handan E.’nin (24) ifadesinde Kandil’in Şemdinli’yi ele geçirmeye büyük önem verdiğini ancak halkın desteğini alamadıklarını söyledi. Handan E. PKK’nın İran ile gizli bir ateşkes yaptığını belirtip "Sınırda Devrim Muhafızları’na ait karargâhlar bize tahsis edildi. 500-700 kişi Suriye’ye geçti" dedi.

Sabah