Üniversite diplomalı kurbanlıklar satışta

Olaylar
Bilimsel olarak yetiştirdikleri kurbanlıkların elit olduklarını söyleyen UÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Önder Canbolat, bizdeki hayvanların et oranı çok daha yüksek. Piyasad...
EMOJİLE

Bilimsel olarak yetiştirdikleri kurbanlıkların elit olduklarını söyleyen UÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Önder Canbolat, bizdeki hayvanların et oranı çok daha yüksek. Piyasada satılan hayvanların midelerini kaba yem ile dolduruyorlar. Dolaysıyla kiloları ağır et oranı ise düşük oluyor dedi.

Kurban bayramına sayılı günler kaldığını söyleyen UÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Önder Canbolat, bölüm bünyesinde yetiştirdikleri kurbanlıklar ile ilgili bilgi verdi. Kurbanlıklarının Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Uygulama Biririmi’nde yetiştirildiğini söyleyen Canbolat, Burada hayvanları veteriner ve ziraat mühendislerinin kontrolünde özel olarak besleyip yetiştiriyoruz. Hayvanlara, üretimini kendimizin yaptığı yemleri tekrar kontrol ederek veriyoruz dedi.

Kurbanlık olarak satışa sundukları 1 yaşından genç olan hayvanların, Merinos ve Kıvırcık olmak üzere iki ırktan oluştuğunu söyleyen Canbolat, bu yıl kiloları 50 ile 70 kilogram arasında değişen 65 adet küçük baş hayvanı canlı olarak kilosunu 17 TL’den 900 ile bin 200 TL’den sattıklarını sözlerine ekledi.

KURBANLARIMIZIN ET BİRİKTİRME ÖZELLİĞİ YÜKSEK

Satıldıktan sonra kurban bayramına kadar ücretsiz besledikleri bayram günü ise para karşılığı kesimini yaptıkları hayvanların elit olduklarını dile getiren Canbolat, Buraya yabancı bir sürünün karışmasını istemiyoruz. Dolayısıyla bu sene hayvan sayımız biraz daha az. Bizim hayvanlarımızın piyasadakilere göre bir üstünlüğü de var. Bizim yetiştirdğimiz hayvanların et birikimi çok daha fazla . Diğerleri hayvanların midesini kaba yemle dolduruyorlar. O nedenle randımanı ve ete dönüşüm düşüyor. Bizde ise et oranı çok daha yüksek diye konuştu.

Haber 7