Başbakan, Öcalan için noktayı koydu

Olaylar
İnan Gedik/Arif Akdoğan’ın haberi Başbakan Erdoğan idam konusunda “Durumumuzu gözden geçirmemiz lazım” mesajını yineledi, Öcalan’ın “cezasını evde çekmesi” talepler...
EMOJİLE

İnan Gedik/Arif Akdoğan’ın haberi

Başbakan Erdoğan idam konusunda “Durumumuzu gözden geçirmemiz lazım” mesajını yineledi, Öcalan’ın “cezasını evde çekmesi” taleplerine kapıyı kapattı: “Yok öyle şey. Çekmesi gereken yer neresiyse orada çeker”

BAŞBAKAN Erdoğan, Diyarbakır’da şehitler için düzenlenen törenin ardından Rize’ye geçti. Trabzon Havalimanı’nda vatandaşlara hitap eden Erdoğan terörle mücadelenin kararlı bir şekilde devam ettiğini ve bedelinin ağır olduğunu belirterek “Milletimizin istediğini muhakkak er veya geç başaracağız. Çünkü niyetimiz samimi” dedi. Karayoluyla geçtiği Of’ta da vatandaşlara “Oflular direkt Allah’a bağlıdır bileyrum” diyerek Karadeniz şivesiyle seslenen Erdoğan özetle şu mesajları verdi:

BUNLAR ŞOV: Bu açlık grevleriydi, ölüm oruçlarıydı bunlar şantajdır, blöftür, şovdur. Şimdi de milletvekilleri yapıyorlarmış. Ne yapıyorlarsa yapsınlar. Bizim görevimiz belli, sağlıkla ilgili gerekli müdahaleyi yaparız.

İDAM: ‘Ölümler, öldürmeler karşısında gerekirse idam cezası yeniden masaya getirilmelidir’ dedim. Çünkü devletin, öldüreni affetme yetkisini biz kendimizde görmüyoruz. ‘Efendim Avrupa Birliği’nde öyleymiş.’ Biz bir kere bu noktada öyle bir adım attık. Bugün bakın ABD’de, Rusya’da, Çin’de idam var dünyanın birçok yerinde var. O zaman durumumuzu gözden geçirmemiz lazım.

ÖCALAN: Endonezya’da Norveç Dışişleri Bakanı’na 77 kişiyi öldüren katilin 21 yıl hapis cezası aldığını söyledim, ‘77 kişinin hayatı bu kadar ucuz mu’ dedim. Bakan ‘O kişi bir daha cezaevinden çıkamayacak’ dedi. ‘Ne bilelim, Türkiye’de de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası uygulanıyor’ dedim. Ama birileri çıkıyor buna rağmen diyor ki ‘evde çeksin.’ Yok öyle şey. Çekmesi gereken yer neresiyse orada çeker. Biz iktidarda olduğumuz sürece bu değişmez.

Erdoğan Of’ta kendisini bekleyen vatandaşlardan birisinin ‘’İdam geri gelsin’’ sözlerine ‘’Söyledim ya, ta Endonezya’dan söyledim’’ karşılığını verdi. Başbakan Erdoğan Sürmene’de de büyükşehir yasasıyla ilgili konuştu “Parlamentonun içinde kavga gürültüye pabuç bırakmayacağız. Çünkü hak haklınındır, verilmezse alınır” dedi.

Habertürk