KCK, Gülten Kışanak’ı sorgulamış

Olaylar
Bülent Ceyhan’ın haberi  Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Siirt, Mardin ve Batman’da düzenlenen KCK operasyonlarında gözaltına alınan, ara...
EMOJİLE

Bülent Ceyhan’ın haberi 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Siirt, Mardin ve Batman’da düzenlenen KCK operasyonlarında gözaltına alınan, aralarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak’ın da bulunduğu 81 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. 9 ayrı suçlamanın yönetildiği Sadak’ın belediye ihalelerini örgütün yönlendirdiği işadamlarına verdiği iddia edildi. Sadak’a ayrıca “KCK üyeliği”, “KCK talimatı ile eylem organize etmek, protesto gösterileri düzenlemek”, “yakınları dağda olan kişileri belediyede işe almak”, “teröristlerin cenazelerine sahip çıkmak, farklı şehirlerdeki cenazeleri Siirt’e getirmek için belediye imkânlarını kullanmak”, “açlık grevlerini organize etmek” suçlamaları yöneltildi.

OY VERMEYENLERİ İŞTEN ATMIŞ: Sadak, PKK’nın eylemlerine destek vermeyen kişileri fişlemiş. Sadak, bu kişileri ve seçimlerde BDP’ye oy vermeyen kişileri işten atmakla suçlanıyor.

EMLAK VERGİLERİ ÖRGÜTE: Sadak’ın belediye tarafından halktan toplanan emlak ve çöp vergilerini PKK’nın kırsal alandaki yöneticilerine aktardığı da iddia edildi. Polis, Sadak’a paraların aktarılması ile ilgili olarak çok sayıda soru sordu.

21 YAŞINDAKİ TERÖRİST SORGULADI: Operasyonda çok ilginç bir ayrıntı daha ortaya çıktı. KCK’nın 21 yaşındaki Siirt Alan Sorumlusu’nun talimatıyla, BDP Eşbaşkanı ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak ile Belediye Başkanı Selim Sadak’ın kırsal alanda sorgulandığı belirlendi.

Habertürk