Erdoğan’dan kof kabadayı göndermesi

Olaylar
AK Parti il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, BDP ile CHP’li vekile ‘kof kabadayı’ göndermesinde bulundu. Erdoğan’ın ‘kof kabadayı’ göndermesi, ayn...
EMOJİLE

AK Parti il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, BDP ile CHP’li vekile ‘kof kabadayı’ göndermesinde bulundu. Erdoğan’ın ‘kof kabadayı’ göndermesi, aynı sözleri kendisine söyleyen Ahmet Altan’a açtığı davayı akıllara getirdi.
  
AK Parti il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, BDP ile CHP’yi topa tuttu. Konuşmasında BDP ve CHP’li vekile ‘kof kabadayı’ göndermesinde bulunan Başbakan Erdoğan, 2011 yılındaki yazısında kendisine ‘Kof kabadayı’ diyen Ahmet Altan’a dava açmıştı.
 
ERDOĞAN’IN AK PARTİ İL BAŞKANLARI TOPLANTISINDA YAPTIĞI KONUŞMA İÇİN TIKLAYIN
 
Erdoğan konuşmasında Paris’te işlenen kadın cinayetleri konusunda BDP ve CHP’nin tutumunu eleştirerek, "BDP dün bir kez daha Paris’teki olaylardan hükümeti sorumlu tutmak gibi kışkırtıcı bir tavrın içine girdi. Bunlar Fransa’ya soru sormaya cesareti olmayan ancak kendi hükümetine soru soran kof kabadayılık örneğidir. Dün bir kof kabadayılık gösterisi de teröristlere çiçek çocuk muamelesi yapan CHP’li vekil yaptı. Kendi vekillerine söz söyleyecek cesareti yok. Onun da kendi partisine söz söyleyecek cesareti yok. Bizim üzerimizden prim yapacak." dedi.
 
Erdoğan’nın ‘kof kabadayı’ göndermesi akıllara Ahmet Altan’ın aynı göndermeyi içeren yazısına açtığı davayı getirdi. Altan 2011 yılında Taraf gazetesinde yer alan yazısında Başbakan Erdoğan’a ‘Kof kabadayı’ demiş ve bu yazının ardından Erdoğan da kendisine dava açmıştı.
 
Ahmet Altan hakkında hazırlanan iddianamede Altan’ın, ”Yazılı bir ileti yoluyla kamu görevlisine, görevinden dolayı basın ve yayın yoluyla saldırdığı” iddiasıyla 1 yıldan az olmamak üzere 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istenmişti.
 
Yapılan yargılama sonunda suç unsurlarının oluşmaması nedeniyle Ahmet Altan beraat etmişti.
 
Rota Haber