Erdoğan’dan vekil düzenlemelerine inceleme

Olaylar
Başbakan Erdoğan, kamuoyunda ayrıcalık tartışmalarına neden olan milletvekilleriyle ilgili düzenlemeyi inceleme kararı aldı. Erdoğan’ın İstanbul’dan kurmaylarını arayarak düzenlemeyi sordu...
EMOJİLE

Başbakan Erdoğan, kamuoyunda ayrıcalık tartışmalarına neden olan milletvekilleriyle ilgili düzenlemeyi inceleme kararı aldı. Erdoğan’ın İstanbul’dan kurmaylarını arayarak düzenlemeyi sorduğu öğrenildi.

Milletvekillerinin mali, sosyal hak ve yükümlülüklerini düzenleyen teklif Başbakan Tayyip Erdoğan’ın önüne geliyor.

AK Parti, CHP, MHP ve BDP grup başkanvekillerinin imzasıyla verilen ve kamuoyunda tartışmaları beraberinde getiren teklifin son durumunu basından takip eden Başbakan Erdoğan, İstanbul’dan kurmaylarını telefonla arayarak düzenlemeyi sordu.

Erdoğan’ın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile temasa geçerek, ‘Bu neyin nesidir? Ankara’ya döndüğümde bir bakalım’ dediği bildirildi.

Yeni Şafak Gazetesi Fazlı Şahan ve İlhan Toprak’ın haberine göre; Şahin’in de düzenleme hakkında TBMM Başkanı iken Türk Parlamenterler Birliği’nin bu yöndeki teklifinin incelenmesi talimatını verdiğini, bir işlem yapılmadığını, kendisinin de haberlerden öğrendiğini belirterek içeriği ile ilgili bilgisi olmadığını söylediği öğrenildi.

Teklifin, pazartesi günü tüm ayrıntılarıyla AK Parti MYK’da masaya yatırılması öngörülüyor.
AK Partili Grup Başkanvekillerinin, teklifin içeriği, neler getireceği konusunda Erdoğan ve parti yöneticilerine bilgi aktaracağı belirtiliyor.

Komisyon onayladı

Milletvekili haklarını düzenleyen tasarı, dün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek kabul edildi. Önergelerle değişiklik yapılan kanun teklifinde kadın milletvekili doğumdan önce ve sonra toplam 16 hafta süre analık izni kullanacak. Bir başka değişiklik ise sağlık hakkıyla ilgili verilen önergeyle yapıldı. Teklifte, ‘Her türlü sağlık gideri’ ibaresi tepkiler üzerine verilen önerge ile Tekliften ‘Her türlü’ ifadesi çıkarıldı. Komisyon toplantısında açıklama yapan TBMM Başkanı Cemil Çiçek eleştirilerin haksız olduğunu söyledi.

Haber7.com